058-2963300
Henk de Jong: “Komen nu in een serie belangrijke wedstrijden terecht”

Henk de Jong: “Komen nu in een serie belangrijke wedstrijden terecht”

30 oktober 2021, 12:57

Een half etmaal na de gewonnen bekerwedstrijd bij en tegen de amateurs van Ajax (0-5) stonden de pijlen in het Cambuur Stadion alweer gericht op de volgende ontmoeting in competitieverband. Morgenmiddag vanaf 16.45 uur staat in het verre Brabant namelijk de belangrijke ontmoeting met RKC Waalwijk op het programma voor SC Cambuur. Met onze altijd goedgemutste hoofdtrainer Henk de Jong blikken we zoals gebruikelijk vooruit op deze partij.

Met het optreden in het vaderlandse bekertoernooi nog vers in het geheugen werd er tijdens het praatje met de vertegenwoordigers van de pers allereerst teruggeblikt. “We hebben gewonnen en zitten in de koker voor de volgende ronde, dus wat dat betreft hebben we ons doel behaald,” zo steekt de oefenmeester van wal. “Tegelijkertijd beseffen we ons ook dat 0-5 misschien nog wel een magere afspiegeling is van de krachtsverhoudingen.”

“We hebben tegen de amateurs van Ajax ook niet ons beste spel laten zien, maar anderzijds ook weinig tot geen kansen weggegeven en nul hoekschoppen tegen gekregen. Daar moeten we ook trots op zijn. Bekerduels tegen amateurs zijn altijd lastig. En ik ben blij dat op het eerste oog iedereen fit uit de strijd is gekomen, want het laatste wat we kunnen gebruiken na zo’n duel is blessureleed. Zeker met de komende ontmoetingen in het achterhoofd.”

Het treffen met RKC is namelijk de eerste van een serie van twee duels met directe concurrenten in de strijd om rechtstreekse handhaving in de Eredivisie. “We komen nu in een serie belangrijke wedstrijden terecht met volgende week ook nog eens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Daarbij kunnen we natuurlijk enorm goede zaken doen, maar daarbij moeten we ook op onze hoede zijn. Het zijn namelijk stuk voor stuk lastige wedstrijden.”

“Maar we beginnen bij het begin, zondag RKC-uit. In de Waalwijkse formatie treffen we een tegenstander met veel routine. Ook spelen ze een groot gedeelte van hun wedstrijden in een compact systeem, dus reken er maar op dat het duel op de details zal worden beslist. Daarbij komt dat RKC momenteel in een uitstekende vorm steekt, dus al met al kunnen we ons borst natmaken. Maar zoals altijd liggen er voor ons ook voldoende kansen op een resultaat.”

RKC Waalwijk tegen SC Cambuur staat morgen onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf en zal wederom live worden uitgezonden op ESPN 2. Daarnaast zijn ook Omrop Fryslan (via de radio) en het mediateam van onze club (via ons eigen Twitter-account) van de partij in Brabant om verslag te doen van de verrichtingen aldaar. In het uitvak van het Mandemakers Stadion zullen 342 supporters uit Leeuwarden en omstreken plaatsnemen.

 Foto: www.dijksmedia.nl