058-2963300
Henk de Jong: “Kracht en vertrouwen putten uit het bekerduel tegen Feyenoord”

Henk de Jong: “Kracht en vertrouwen putten uit het bekerduel tegen Feyenoord”

20 december 2019, 16:04

SC Cambuur verloor donderdagavond nipt van Feyenoord in het vaderlandse bekertoernooi (1-2 red.), maar tijd om uitgebreid stil te staan bij deze nederlaag is er niet. Over twee dagen wacht namelijk het laatste competitieduel voor de winterstop bij en tegen Excelsior. Met onze hoofdtrainer Henk de Jong keken we alvast vooruit op het treffen met de Kralingers.

Logischerwijs ging het tijdens het persmoment vrijdagmiddag allereerst wel over het duel van amper 24 uren geleden. Op de vraag of zijn spelers een kater hebben overgehouden aan de bekeruitschakeling is De Jong helder in zijn antwoord: “Nee, totaal niet, we zijn namelijk alweer met zondag bezig. Ik vind dat we trots moeten zijn op onze prestatie en hieruit kracht en vertrouwen moeten putten uit het bekerduel tegen Feyenoord met het oog op Excelsior-uit.”

Hoewel er hier en daar wat spelers zijn die momenteel wat pijntjes hebben, is onze trainer optimistisch wat betreft de inzetbaarheid van spelers tegen Excelsior. “Alles lijkt goed, alleen Delano Ladan is nog een vraagteken, aangezien hij gister uitviel. We kunnen momenteel nog niet zeggen hoe en met wie we het gaan doen zondag, dat gaan we morgen beslissen.”

Tot slot werd er vandaag ook nog een inkomende transfer wereldkundig gemaakt. De 22-jarige aanvallende middenvelder Michael Breij komt de gelederen van De Jong in januari versterken. De Jong hierover: “Michael is een zeer welkome versterking en geeft ons weer wat meer opties.” Of er in de komende weken nog meer nieuwe gezichten aansluiten bij de geel-blauwen: “Dat zou zomaar kunnen, met name rechts achterin hebben we niet veel opties.”

Het duel tussen Excelsior en SC Cambuur wordt zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt en is voor de thuisblijvers live te volgen via de radio (Omrop Fryslân en Omroep Leo) en ons eigen Twitter-account. Vanuit het uitvak in het Van Donge & De Roo Stadion krijgen onze mannen de steun van maar liefst 393 geel-blauwe supporters.

Foto: www.cambuurimages.nl