058-2963300
Henk de Jong: “Kunnen onszelf wederom een goede dienst bewijzen”

Henk de Jong: “Kunnen onszelf wederom een goede dienst bewijzen”

28 november 2019, 16:18

In menig huiskamer in Leeuwarden en omliggende regio zal afgelopen maandagavond een kreet van opwinding de ronde hebben gedaan. Als gevolg van de 2-1 zege van Jong AZ op De Graafschap hoeft SC Cambuur de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie namelijk niet langer te delen met de Superboeren. Tegelijkertijd zijn de geel-blauwen ook gewaarschuwd, want morgenavond komt datzelfde Jong AZ op bezoek in het Cambuur Stadion.  

“Ja, dat was wel even lekker en bovendien totaal onverwacht”, klinkt het uit de mond van trainer Henk de Jong tijdens zijn gebruikelijke praatje met de pers donderdagochtend even voor twaalven. “Echter, ik kijk liever naar hoe we er morgenavond omstreeks 22.00 uur voor staan, want we moeten ons vooral met ons eigen spel bezig houden. Wat dat aan betreft was het spel van Jong AZ een eyeopener voor ons, ze kunnen echt goed voetballen.”

Niet alleen vanwege de resultaten op de velden elders, maar ook dankzij de klinkende 0-3 zege op FC Eindhoven was het wederom een prima week voor de oefenmeester. Reden tot veel verandering is er dan ook niet, al is de kans aannemelijk dat Mitchel Paulissen morgen zijn opwachting maakt in de basis. “Mitchel viel uitstekend in tegen Eindhoven en bekroonde zijn harde werken uiteindelijk met een wonderschoon doelpunt. ”

Met de koppositie steviger in handen en decembermaand voor de deur breken er bovendien belangrijke weken aan voor Henk de Jong en zijn manschappen. “De eerste seizoenshelft vliegt voorbij en tot aan de winterstop moeten we proberen zoveel mogelijk overwinningen te boeken. Daarbij is het belangrijk om juist nu vormbehoud en geen verval te tonen. Kortom, we kunnen onszelf morgen wederom een goede dienst bewijzen.”

De bal bij het duel tussen SC Cambuur en Jong AZ gaat morgenavond om 20.00 uur rollen en voor alle tribunes zijn nog kaarten verkrijgbaar. Zoek snel en eenvoudig online je plek uit hier in de Online Kaartverkoop. Daarnaast ben je morgen de gehele dag welkom bij de administratie van het stadion en vanaf 18.30 uur bij de kassa’s op het Cambuurplein.

Foto: www.cambuurimages.nl