058-2963300

Henk de Jong: “Laten zien dat we volwassener zijn geworden”

31 oktober 2014, 14:43

Het zijn drukke weken voor SC Cambuur. Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma, afgelopen woensdag werd er gebekerd tegen SVV Scheveningen en komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Willem II op het programma.

Vanochtend op het persmoment na afloop van de training liet hoofdtrainer Henk de Jong zijn licht schijnen op het duel van aanstaande zondag. “Ja, een leuke wedstrijd. Ben blij dat we weer mogen voetballen. Het is voor ons een prachtige uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat we volwassen genoeg zijn om in zo’n lastige uitwedstrijd punten te pakken.”

Makkelijk gaat het echter niet worden volgens de oefenmeester. “Nee, zeker niet. Willem II heeft een prima ploeg met veel snelheid op de vleugels en slimme middenvelders. Ze zijn uitstekend aan het seizoen begonnen, heel knap. Maar zoals altijd liggen er ook zondag wel degelijk kansen voor ons.”

In de ziekenboeg van SC Cambuur zijn geen langdurig geblesseerde spelers te vinden, maar wel zijn een aantal jongens niet fit genoeg om zondag in actie te komen. “Dejan (Meleg red.), Marlon (Pereira red.) en Damiano (Schet red.) gaan er zondag niet bij zijn. Daartegenover staat dat Daniël (De Ridder red.) en Wout (Droste red.) wel weer nagenoeg fit zijn. We wachten morgen de laatste training af om te kijken of ze kunnen spelen.”

Tegen Feyenoord kreeg SC Cambuur geen beloning voor het harde werken, en afgelopen woensdag tegen SVV Scheveningen speelde het niet de beste wedstrijd van het seizoen. “Maar dat is heel normaal. We zijn fantastisch begonnen en dan kom je in een fase waarin alles even iets minder makkelijk gaat. Daar moeten we niet van in de war raken, maar gewoon bij onszelf en ons eigen spel blijven. Hier worden we alleen maar sterker van.”

De aftrap van het duel tussen Willem II en SC Cambuur is zondagmiddag (2 november) om 14.30 uur. Ben je er niet bij in Tilburg, dan kun je de wedstrijd live volgen via FOX Sports of ons officiële Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd).

Foto: www.dijksfotografie.com