058-2963300
Henk de Jong: “Laten zien dat we geleerd hebben van Oss-uit”

Henk de Jong: “Laten zien dat we geleerd hebben van Oss-uit”

5 oktober 2020, 16:18

Niet op vrijdag, niet op zaterdag of zondag en zelfs niet op maandag. De dinsdagavond waarop SC Cambuur in speelronde zes in actie moet komen is even wennen, maar gaat wel een mooie testcase worden voor de mannen van Henk de Jong. De doelstelling morgenavond in Helmond is namelijk helder, zo wist onze hoofdtrainer te formuleren op het persmoment: “We moeten laten zien dat we geleerd hebben van die wedstrijd in Oss.”

Voor het bereiken van die ambitie is het in ieder geval goed nieuws dat Erik Schouten en Robert Mühren weer van de partij zijn. De Jong: “Dat is een understatement. Het mooie is dat ze beide prima voor zichzelf hebben kunnen trainen en geen grote achterstand hebben opgelopen. Je merkt het ook meteen, ze zijn bloedfanatiek op de training en kunnen niet wachten om weer te mogen voetballen.”

Het maakt ook dat er weer meer valt te kiezen voor de technische staf en het is dan ook nog even gissen naar de basisopstelling. “Daar zijn we nog niet helemaal uit en inderdaad, we hebben opties. In de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht was het mooi om te zien dat de jongens die niet altijd spelen het gewoon goed hebben gedaan en belangrijk zijn geweest. Dat zet de anderen ook weer op scherp en is goed voor de dynamiek in de groep.”

In de vorige speelronde speelde SC Cambuur nog met een kwart gevuld Cambuur Stadion, maar dit zal op zijn minst de komende drie weken even anders zijn. “Daar is niks aan, maar het is even niet anders. Het gaat bij mij ook niet wennen, het blijft een aparte gewaarwording. Wij zijn een club waarbij we het altijd samen doen met de supporters, met de Twaalfde Man. We zullen het nu uit onszelf moeten halen, maar dat geldt ook voor de tegenstander.”

Die tegenstander van morgenavond komt uit Helmond en staat op basis van het veldspel misschien wel iets te laag. “Heb ze nu meerdere keren gezien en ze spelen fris en met veel energie. Ze krijgen ook verdraaid weinig doelpunten tegen en het is gewoon een lastige tegenstander. Wat dat betreft is het een vergelijkbaar affiche met TOP Oss-uit en is het aan ons om te laten zien dat die wedstrijd een incident is geweest.”

De aftrap van het duel tussen Helmond Sport en SC Cambuur is morgenavond om 21.00 uur. De wedstrijd is live te volgen via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en/of Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.cambuurimages.nl