058-2963300
Henk de Jong: “Lering trekken uit de duels tegen AZ en Fortuna Sittard”

Henk de Jong: “Lering trekken uit de duels tegen AZ en Fortuna Sittard”

22 oktober 2021, 17:12

Onder weersomstandigheden die typisch passen bij de tijd van het jaar werkte de eerste selectie van SC Cambuur deze week toe naar het treffen met Feyenoord. De Rotterdamse formatie met oud-trainer Arne Slot aan het roer is op voorhand de favoriet voor de drie punten en dus ligt er voor de manschappen van trainer Henk de Jong opnieuw een pittige, maar tevens prachtige uitdaging in het verschiet.

“Een geweldig affiche! Hier hebben we de afgelopen twee jaar keihard voor gestreden, dat we in eigen huis tegen de absolute top van Nederland mogen spelen,” zo klinkt het uit de mond van de Drachtster oefenmeester. “Maar hoe fraai ook, we willen in de eerste plaats de drie punten hier houden en daar gaan we alles aan doen. Het is volle bak zondag in het stadion en we hebben niks te verliezen, kom maar op.”

De opponent uit de Maasstad kwam afgelopen donderdag in actie in de UEFA Conference League, versloeg daarbij de Duitse subtopper FC Union Berlin in de eigen Kuip (3-1) en wist daardoor weer het nodige zelfvertrouwen te tanken. De Jong: “Ik vind dat Feyenoord onder Arne’s (Slot red.) leiding een hele aanvallende en attractieve manier van voetballen heeft. Het is knap hoe snel hij dat in de ploeg heeft gekregen. Aanvallend zijn ze ijzersterk met veel individuele klasse. Het is aan ons om daar een passend antwoord op te vinden.”

“Daarbij zullen we lering moeten trekken uit de duels tegen AZ en Fortuna Sittard. Dat we goed kunnen voetballen weten we, maar het aantal kansen dat we vanuit balbezit creëren zal omhoog moeten. En de kansen die we krijgen moeten er ook vaker in, zo simpel is het. Met name de opgelegde mogelijkheden uit standaardsituaties die we tegen Fortuna kregen moeten gewoon een doelpunt zijn. Dat gebeurde niet en dan krijg je het deksel op de neus. Dat is de Eredivisie.”

Zoals gebruikelijk werd De Jong tot slot ook gevraagd naar het wel en wee binnen de selectie. “Op de zieke Michael Breij na kunnen we tegen Feyenoord op iedereen een beroep doen. Alex Bangura is daarnaast terug van een schorsing en hij zal zijn eigen plek op linksachter weer zal innemen. Over de verdere invulling van de posities doe ik nog geen uitspraken, want we staan in de aanloop naar het duel nog een keer op het trainingsveld.”

Net als tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen AZ zal het Cambuur Stadion morgenmiddag tot op de laatste stoel bezet zijn. Voor SC Cambuur – Feyenoord zijn logischerwijs dan ook geen kaarten meer verkrijgbaar. Via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd) mis je buiten de poorten van het stadion geen minuut van het duel. De scheidsrechter van dienst zondag, Bas Nijhuis, zal om 14.30 uur stipt de wedstrijd in gang fluiten.

Foto: www.dijksmedia.nl