058-2963300
Henk de Jong: “Meer dynamiek in de ploeg krijgen”

Henk de Jong: “Meer dynamiek in de ploeg krijgen”

14 april 2024, 13:46

Niet op de vrijdag-, maar de maandagavond. Het is weer even wennen voor SC Cambuur, maar De Jong en zijn mannen waren dus zeker niet vrij dit weekend en hebben zich in alle rust kunnen voorbereiden op belangrijke uitwedstrijd van morgenavond tegen Ajax.

“Dat is altijd net iets lekkerder met dit mooie weer”, zo trapt de goedgemutste hoofdtrainer af op het wekelijkse persmoment. “Heb het vaker gezegd, maar het is voor een trainer heel prettig om met deze groep te trainen en te werken. Over inzet en bereidheid heb ik nooit iets te klagen gehad en ook nu niet.”

“Waar we dan vooral mee bezig zijn geweest? Vooral met meer dynamiek en beweeglijkheid in de ploeg krijgen. Tegen ADO Den Haag hebben we zeker tot de eerste goal weer heel weinig weggegeven, maar we zijn niet tevreden met wat we zelf hebben gecreëerd. Dat was gewoon te weinig en dat moet morgen echt beter.”

Bij deze missie kunnen De Jong en de zijnen weer een beroep doen op Remco Balk, die terugkeert van een schorsing. “Die voegt veel snelheid en diepgang toe aan ons spel en dat is een belangrijk wapen. Dat kan hopelijk binnenkort Michael Breij ook weer doen, we streven er naar om hem volgende weer aan te laten sluiten bij de wedstrijdselectie. Daarnaast kampt Roberts ook met wat klachten en daarom begint hij eerst even op de bank.”

Met nog vijf wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen is het aftellen en dus ook het rekenen begonnen, al wil de oefenmeester daar nog niet in mee. “Nee, dat heeft geen zin. Er zitten nog zoveel ploegen dicht bij elkaar en ook met de periode zijn er nog zoveel scenario’s mogelijk. Als ploeg bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd en voor nu telt dus alleen Jong Ajax. Een spannende en belangrijkste pot weer voor ons.”

Om 20.00 uur precies gaat de bal rollen morgenavond op Sportpark De Toekomst. Uiteraard is ESPN weer aanwezig, maar de radio (Omrop Fryslan en/of Omroep Leeuwarden) en X (via ons officiële account) zijn geschikte opties om het duel live te volgen.

Foto: www.ijdksmedia.nl