058-2963300
Henk de Jong: “Meerdere opties en varianten mogelijk”

Henk de Jong: “Meerdere opties en varianten mogelijk”

26 september 2019, 14:25

Het mag dan een drukke week zijn met twee uitwedstrijden, er zal niemand zijn bij SC Cambuur die daar om maalt. Afgelopen maandag boekten de mannen van Henk de Jong namelijk alweer de vierde overwinning op rij en dus is de stemming goed in Leeuwarden.

Henk de Jong lachend: “Ja, maar dat is het altijd wel hoor. Maar ik snap wat je zegt, alles gaat inderdaad net even ietsje makkelijker als je wint. Dat zie je ook terug op onze trainingen, dat spat er van af. Al was het begin vandaag overigens ietsje minder, maar dat trok weer snel bij.”

SC Cambuur zal het morgenavond in ieder geval moeten stellen zonder Robin Maulun. De Franse middenvelder kreeg een rode prent te zien in het duel tegen Jong PSV en moet twee wedstrijden toekijken. “Voor de vastigheid is dat zeker jammer, Robin ging steeds beter spelen. Maar het was wel terecht en het is een goed leermoment voor hem. En misschien hebben we hierdoor nog wel de drie punten gepakt.”

De hoofdtrainer liet nog weinig los over wie de vervanger van Maulun gaat worden. De Jong: “Daar zijn we nog niet over uit. Er zijn meerdere opties en varianten mogelijk en die hebben we ook allemaal getraind deze week. We hebben in ieder geval iets te kiezen en dat is een goede zaak.”

Voor wat betreft de ziekenboeg ziet het er steeds rooskleuriger uit, want ook Antonia en Schmidt zijn op de weg terug. “Absoluut, Jarchinio (Antonia red.) heeft vandaag zelfs alweer een gedeelte met de groep meegetraind. Hij zal er morgen nog niet bij zijn, maar dat gaat niet heel lang meer duren. Datzelfde geldt eigenlijk voor Doke (Schmidt red.), hopelijk kan hij volgende week weer deels meedoen.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: FC Volendam. Onder leiding van Wim Jonk en Sipke Hulshoff maakt die ploeg tot dusver een prima indruk en is daarmee een geduchte tegenstander. “Dat is echt een hele goed ploeg, met name aan de bal. Als we ze laten voetballen dan krijgen we het heel moeilijk. Dat hebben we ook in de voorbereiding gezien in de oefenwedstrijd tegen ons (2-4 verlies red.). Wat dat betreft zijn we gewaarschuwd en zullen we het in de uitvoering een stuk beter moeten doen.”

De aftrap van het duel tussen FC Volendam en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. SC Cambuur wordt gesteund door 400 supporters en daarmee is het uitvak helemaal uitverkocht.

Foto: www.cambuurimages.nl