058-2963300
Henk de Jong: “Met de kop schudden en weer doorgaan”

Henk de Jong: “Met de kop schudden en weer doorgaan”

18 februari 2024, 13:19

Het was afgelopen vrijdag -met gevoel voor understatement- niet de avond van SC Cambuur, maar lang tijd om daar over te treuren is er niet voor Henk de Jong en zijn mannen. Morgenavond wacht namelijk in Breda de confrontatie met NAC en dus schoven we weer aan bij het persmoment voorafgaand aan deze wedstrijd.

“Daar slaap je slecht van”, zo begint de hoofdtrainer aan zijn verhaal over de met 2-4 verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. “Eigenlijk slaap je helemaal niet na zo’n wedstrijd, je bent veel te druk in je hoofd en alleen maar aan het analyseren. Maar als je de volgende dag dan weer op de club komt is de energie er weer, die krijg ik ook van de jongens en de rest van mijn staf. Even met de kop schudden en weer doorgaan.”

“Waar het vooral mis ging afgelopen vrijdag? Dat zit hem in een aantal dingen, maar de belangrijkste is toch wel dat we het veld veel te groot maakten. De linies stonden zo ver uit elkaar dat het voor Utrecht veel makkelijker voetballen is en voor onszelf veel moeilijker verdedigen. Daar zijn we zaterdag direct in groepjes per linie voor gaan zitten en hebben we met elkaar uitvoerig over besproken.”

Wat de personele bezetting betreft kan De Jong morgen geen beroep op doen op Marco Tol. “Nee, die is helaas ziekjes. Ik verwacht wel dat hij bij de selectie kan zitten, maar om hem nu te laten starten is niet verstandig. Daarnaast komt Remco Balk weer terug van een schorsing en gaat Sturla Ottesen in de basis beginnen.”

Slechts één punt is het verschil op de ranglijst tussen NAC Breda en SC Cambuur en wat dat betreft zitten beide clubs in hetzelfde schuitje, vindt ook oefenmeester. “Voorafgaand aan het seizoen had ik NAC echt bij de top drie zitten en dat kan nog steeds, maar je ziet hoe moeilijk het is om stabiel te blijven in de Keuken Kampioen Divisie. Morgen wordt een prachtige wedstrijd; we spelen in een vol stadion tegen één van de grootste en mooiste clubs uit de competitie. Daar heb ik oprecht zin in en wij kunnen daar vrijuit voetballen.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Rat Verlegh Stadion en thuisblijvers kunnen het duel live volgen via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan of Omroep Leeuwarden) en X (@SCCambuurlwd).

Foto: www.dijksmedia.nl