058-2963300

Henk de Jong: “Met de steun van de supporters onszelf nu eens gaan belonen”

3 februari 2015, 15:40

Niet vaak heeft SC Cambuur zo goed gespeeld als in de afgelopen weken, en niet vaak heeft het daar zo onterecht geen punten voor gekregen. Morgenavond krijgen de mannen van Henk de Jong de kans om zichzelf nu eens wel te belonen, wanneer Vitesse op bezoek komt in Leeuwarden.

Hoofdtrainer Henk de Jong gaf op het permoment toe dat de nederlaag in Enschede zuur was, maar dat de blik inmiddels weer vol op de wedstrijd tegen Vitesse staat. “Als je in de laatste minuut verliest is dat nooit leuk, maar ik moet zeggen dat de jongens daar als kerels mee om zijn gegaan. Ook met de kritiek die er was op het feit dat we soms te lief en te braaf zijn.”

Over het spel van zijn ploeg in de afgelopen wedstrijden kan de oefenmeester niet anders dan tevreden zijn. “Ons voetbal is gewoon heel goed. Dat valt voetbalmensen als Johan Derksen en Jan Mulder ook op. Dat is mooi om te horen, maar we moeten nu wel de volgende stap zetten en zulke wedstrijden ook gaan winnen.”

Dit moet dan gebeuren tegen Vitesse, dat afgelopen zondag nog wist te winnen van landskampioen Ajax (1-0). “Vitesse heeft een duidelijk idee over voetbal en is qua spelopvatting wel wat vergelijkbaar met ons. Ze willen voetballen, aan de bal zijn en hoog druk zetten. Bovendien beschikken ze over heel veel kwaliteit. Wat mij betreft staan ze dan ook veel te laag, ze horen zeker thuis in de top 3, top 4 van Nederland.”

Morgenavond rekent de selectie ook weer op de steun van de altijd aanwezige Twaalfde Man in Leeuwarden. “Dat heb ik afgelopen week ook op tv gezegd; hoe de ploeg ons vorige week steunde en ons zelfs een staande ovatie gaf ondanks dat we hadden verloren doet mij en de ploeg echt ontzettend goed. Daar krijg ik gewoon kippenvel van. We doen het hier altijd samen.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Vitesse is morgenavond om 20.45 uur. Voor de Oost- en Zuid- tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je koop ze hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com