058-2963300
Henk de Jong: “Met dezelfde scherpte en intensiteit spelen als vrijdag”

Henk de Jong: “Met dezelfde scherpte en intensiteit spelen als vrijdag”

4 april 2021, 14:06

De ontlading was groot afgelopen vrijdag na de knappe 0-3 overwinning bij en tegen FC Volendam. En terecht, want SC Cambuur deed uitstekende zaken in de strijd om promotie en met nog zeven wedstrijden voor de boeg komt het einde van de competitie steeds dichterbij.

“Ja dat moet ook, een overwinning hoor je altijd te vieren en we moeten ook niet vergeten om te genieten van waar we mee bezig zijn”, zo steekt hoofdtrainer Henk de Jong van wal op het persmoment voorafgaand aan het duel van morgen tegen SBV Excelsior. “De complimenten zijn voor het hele team, we hebben het plan echt goed uitgevoerd en de beleving bij iedereen was geweldig om te zien.”

“Of die ontlading en euforie zorgt voor minder scherpte? Op de training was daar in ieder geval niks van te merken en we hebben ook een veel te nuchtere en volwassen groep om naast de schoenen te gaan lopen. Als we een keer verliezen, zoals vorige week tegen Roda JC, dan blijven we rustig en dat doen we nu ook na een mooie overwinning.”

Rust is er ook al het hele seizoen in de goal, waar Sonny Stevens als een vorst staat te keepen. De doelman is voor morgen echter nog wel een twijfelgeval. De Jong over de ziekenboeg: “Dat was een vervelend moment in de wedstrijd van vrijdag. Het is even afwachten of hij vandaag weer een reactie heeft gehad na de training, dat moeten we nog even aankijken. Voor de rest staan we er goed op en zijn ook Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen en Robin Maulun alweer voorzichtig op het veld bezig. Dat gaat de goede kant op en hopelijk kunnen ze snel weer aansluiten bij de groep.”

Dan door naar de tegenstander van morgenmiddag. Met SBV Excelsior komt de huidige nummer tien van de ranglijst op bezoek. “Pas op, dat is echt geen makkelijke tegenstander hoor. We weten ook niet hoe ze gaan spelen, dat kunnen ze in meerdere systemen doen. We zullen weer dezelfde scherpte, intensiteit en beleving aan de dag moeten leggen.”

Morgen op tweede paasdag gaat de bal om 14.30 uur rollen in het Cambuur Stadion. Het duel tussen SC Cambuur en SBV Excelsior is live te volgen via ESPN (tv), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en @SCCambuurLwd (Twitter).

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries