058-2963300
Henk de Jong: “Mooiste wedstrijden om te spelen”

Henk de Jong: “Mooiste wedstrijden om te spelen”

15 augustus 2019, 16:29

We hebben er even op moeten wachten met z’n allen, maar morgen gaat de bal dan eindelijk weer rollen voor een officiële competitiewedstrijd in het Cambuur Stadion! De mannen van Henk de Jong gaan het dan vanaf 20.00 uur opnemen tegen Go Ahead Eagles.

De Eagles wonnen de seizoensouverture vorige week met 3-2 en het zal dan ook geen makkelijke wedstrijd worden, weet ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Nee, het is zeker een lastige wedstrijd. Dat weten we, maar dat is alleen maar mooi. Het is een duel tussen 2 volksclubs en dat zijn de mooiste affiches om te spelen. Go Ahead heeft een geroutineerde ploeg met veel beweging en ze zijn ook nog eens zeer sterk in standaardsituaties.”

Ook werd op het wekelijkse persmoment nog even teruggeblikt op het duel in Doetinchem tegen De Graafschap. “Wat er beter moet? Dat zijn verschillende dingen. Maar het belangrijkste is dat we duels gaan winnen en positioneel-tactisch slimmer worden. Daar hebben we met elkaar over gehad en werken we hard aan.”

Aan de basisopstelling gaat De Jong morgen niet al te veel wijzigingen, zo liet hij weten. “Nee, we zijn met iets bezig en dan moet je niet te snel en te veel willen veranderen. Al zitten er wel een aantal jongens echt dicht tegen de basis aan, dus de concurrentie is hevig. Dat is alleen maar goed, maar voor morgen gaan we niet heel veel anders doen.”

Zoals altijd rekent de oefenmeester ook morgen weer op de onaflatende steun van de Twaalfde Man in het Cambuur Stadion. “Ik hoop dat er veel supporters aanwezig zijn morgen. Die steun hebben we morgen echt nodig, dat weten de mensen hier ook. We moeten er even doorheen en dat kan alleen als we er samen een heksenketel van maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten zijn nog volop verkrijgbaar in de Online Kaartverkoop en morgen de hele dag bij de administratie van het stadion.

Foto: www.cambuurimages.nl