058-2963300
Henk de Jong na hectische week: “Laat de wedstrijd maar komen”

Henk de Jong na hectische week: “Laat de wedstrijd maar komen”

13 oktober 2023, 16:42

Het was een hectische week aan het Cambuurplein; dit weekend zit namelijk niet Sjors Ultee, maar Henk de Jong op de bank als hoofdtrainer van SC Cambuur. In alle commotie zou je haast vergeten dat er ook nog gewoon gevoetbald wordt en de tiende speelronde van het lopende seizoen neemt SC Cambuur het in eigen huis op tegen collega-volksclub NAC uit Breda. Met de nieuwe, oude oefenmeester Henk de Jong blikken we alvast vooruit op deze naderende ontmoeting.

In de voetballerij kan het zo nu en dan snel gaan, dat hoeft niemand aan De Jong uit te leggen. “We weten allemaal hoe het soms kan gaan, maar dat maakt het daardoor niet minder hectisch. Het is veel schakelen en er komt veel op me af, maar ik voel me goed en heb overdag genoeg energie. Het is een heerlijk gevoel om weer op het veld te staan met de jongens en samen ergens aan te werken.”

Er wacht De Jong en zijnen meteen een zeer lastige puzzel, want mede vanwege het interlandvoetbal zijn er de nodige afwezigen. “Ben nog steeds heel blij met de jongens die we wel hebben hoor. Maar het is inderdaad puzzelen, zeker op het middenveld. We hebben met Sylla, Fedde de Jong en Uldrikis drie internationals en daarnaast is Van Mullem afwezig en Smit onzeker. De laatste knopen gaan we morgen doorhakken.”

Met NAC Breda treft SC Cambuur de huidige nummer veertien van de ranglijst, maar van onderschatting kan en mag geen sprake zijn volgens de Drachtster oefenmeester. “Nee, zeker niet. NAC Breda heeft met Jean-Paul van Gastel een uitstekende nieuwe trainer met een goed idee van voetbal. Ze spelen nu ook iets anders en zullen een boost gekregen van de overwinning op Groningen. Het gaat een zware pot worden.”

“In Breda zullen ze echter hetzelfde zeggen en dat is ook waar. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in en zullen de supporters weer keihard nodig hebben. In drie trainingen hebben we natuurlijk nog niet veel kunnen veranderen, dus zoals altijd zullen we het samen moeten doen. Begreep dat het stadion weer uitverkocht gaat zijn, dat is natuurlijk uniek in de Keuken Kampioen Divisie. Laat de wedstrijd maar komen.”

Zondag om 16.45 uur wordt SC Cambuur – NAC Breda afgetrapt en het Cambuur Stadion zal daarbij volledig uitverkocht zijn, want de al-ler-laatste losse kaarten zijn op het moment van schrijven verkrijgbaar via www.cambuurkaarten.nl. Voor de afwezigen is het duel live te volgen via de tv (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons eigen officiële account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl