058-2963300
Henk de Jong: “Natuurlijk willen we die graag pakken”

Henk de Jong: “Natuurlijk willen we die graag pakken”

22 oktober 2020, 17:40

SC Cambuur mag zich sinds dinsdagavond de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Dat privilege verdienden de mannen van Henk de Jong door met liefst 0-4 te winnen op bezoek bij directe concurrent NAC Breda. En dus troffen we begin deze middag een goedgeluimde hoofdtrainer Henk de Jong op het persmoment.

“Dat is natuurlijk altijd goed voor de sfeer”, zo trapt De Jong af. “Al heeft daar met deze groep nog nooit niet iets aan gemankeerd hoor. Ook bij de beelden vanochtend zijn de jongens zo met elkaar en het team bezig, dat is mooi om te zien als trainer.”

Met slechts twee trainingsdagen tussen het duel tegen NAC Breda en Roda JC deed de selectie het relatief rustig aan. “Vooral herstellen. Zeker de basisgroep heeft aangepast getraind en we hebben ook een aantal jongens met wat kleine pijntjes. Die zitten er zoals het nu staat wel gewoon bij en we gaan morgen bekijken of ze kunnen starten.”

Een opvallende afwezige bij de afgelopen wedstrijden was assistent-trainer Sandor van der Heide. De assistent-trainer moet het even rustig aan doen. “Dat is niks ernstigs, maar hij moet even tot rust komen. Hij heeft een hele drukke periode achter de rug en amper tijd gehad om het verlies van zijn boezemvriend Chris de Wagt te verwerken. Dat komt allemaal goed, maar hij moet eventjes op de rem.”

Voor SC Cambuur staan er morgenavond niet alleen drie punten op het spel, maar kan het in theorie ook het Bronzen Schild voor de eerste periode pakken. “Of we daar veel mee bezig zijn? Dat niet per se, maar we weten natuurlijk wel dat wel dat het een mogelijkheid is en die willen we graag pakken. Het is toch een prijs en ook financieel gezien zou het een flinke opsteker zijn voor de club.”

Om de periodetitel te pakken en zal er hoe dan ook moeten worden gewonnen van Roda JC (en NAC Breda en De Graafschap zullen punten moeten laten liggen), maar makkelijk gaan dat zeker niet worden. “Nee, pas op. Roda heeft een hele goede en vooral geroutineerde ploeg. Ze hebben aantal slimme jongens, die goed kunnen voetballen en weten wat er wordt gevraagd. Daarnaast beheersen ze ook nog eens meerdere systemen en dat is altijd lastig. Het wordt een mooie pot en het is zeker geen gelopen koers.”

Om precies 21.00 uur gaat de bal rollen in het Cambuur Stadion voor het duel tussen SC Cambuur en Roda JC. Voor een live verslag kun je inschakelen op FOX Sports, afstemmen op Omrop Fryslan of Omroep LEO en/of Twitter aanslingeren (@SCCambuurLwd).

Foto: ProShots