058-2963300
Henk de Jong: “Niemand wint makkelijk van Jong Ajax”

Henk de Jong: “Niemand wint makkelijk van Jong Ajax”

6 november 2020, 16:32

Na een slordige twee weken van noodgedwongen inactiviteit in verband met het uitstellen van de wedstrijden tegen Jong PSV gaat het morgen weer om de punten voor SC Cambuur. Op het ietwat ongebruikelijke tijdstip van 16.30 uur nemen de mannen van Henk de Jong het dan op tegen Jong Ajax. Met onze hoofdtrainer keken we alvast vooruit op dit voor SC Cambuur nooit gemakkelijke duel.

“Statistieken zeggen me niet zoveel”, zo begint De Jong. “Als je kijkt naar de uitslagen klopt het dat Jong Ajax het hier vaak goed doet. Maar in algemene zin doen wij dat thuis ook en het is echt niet zo dat we daar mee bezig zijn. In de toekomst willen we weer tegen het eerste van Ajax spelen en dan moeten we deze wedstrijd winnen.”

De week begon zoals gezegd op een vreemde manier voor SC Cambuur. Waar de selectie op het punt stond om te vertrekken richting Eindhoven kwam er telefoon uit Zeist dat het duel moest worden uitgesteld. “Vooral de timing was vervelend en we hadden graag gevoetbald. Ook om in het ritme te blijven. Maar er zitten ook voordelen aan, want veel jongens kampten met pijntjes en die hebben nu even de tijd gehad om te herstellen.”

En zo heeft de technische staf dus keuzes te maken en is de basisopstelling voor morgenmiddag nog allerminst zeker. “Ja, de concurrente is echt enorm. Er kloppen steeds meer jongens op de deur en dan komen er ook nog spelers terug van een blessure. Als trainer ben je daar alleen maar blij mee. Voor Issa Kallon komt het duel van morgen overigens nog te vroeg, maar het ziet er naar uit dat de meeste andere jongens wel weer mee kunnen.”

Tot slot nog even naar tegenstander Jong Ajax. Dat is met vijftien punten uit tien wedstrijden het best presterende beloftenteam dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Jong is op voorhand dan ook op zijn hoede: “Niemand wint makkelijk van Jong Ajax en het is gewoon een goed team. Je weet dat wie er ook spelen ze altijd vaardige spelers hebben en goed positiespel spelen. Dar zullen we ons tegen moeten wapenen en vooral zelf ook in onze eigen kracht moeten komen.”

Zoals altijd nemen we jullie morgen weer mee achter de schermen op Matchday. Zorg dus dat je ons volgt op Twitter, Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven. Daarnaast is de wedstrijd ook te volgen via TV (FOX Sports)  en radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO).

Foto: www.cambuurimages.nl