058-2963300

Henk de Jong; “Niet bepalend, wel heel belangrijk”

5 december 2014, 16:45

In wat niet de beste wedstrijd van het seizoen was verloor SC Cambuur vorige week in eigen huis met 0-2 van AZ. Eerder mooi dan vervelend is het dan ook dat komende zaterdag opnieuw in Leeuwarden mag worden gestreden voor eerherstel. Tegenstander is dan de nummer zeventien van de ranglijst; NAC Breda.

Waar SC Cambuur in de eerste fase van het seizoen nog gespaard bleef van blessures is er met de winterstop in zicht werk aan de winkel voor de medische staf. Henk de Jong: “Het zit even niet mee qua blessures. Voor morgenavond moeten we Michiel (Hemmen red.), Mart (Dijkstra red.), Daniël (De Ridder) en Furdjel (Narsingh red.) missen. Ook is het nog onzeker of Erik (Bakker red.) inzetbaar is.”

Met name het gemis van Furdjel Narsingh laat zich gezien zijn goede vorm voelen, al heeft de hoofdtrainer vertrouwen in zijn vervanger. “Damiano (Schet) krijgt de kans tegen NAC. Hij heeft snelheid, een goede voorzet en zorgt voor diepgang. De afgelopen weken heeft Damiano echt stappen gezet en is hij vertrouwd geraakt met onze manier van voetballen. Alle vertrouwen voor hem.”

Voor de rest peinst De Jong er niet over één of meerdere wissels toe te passen in zijn basiself. “Als je verliest moet je zo weinig mogelijk veranderen. Vorige week speelden we een mindere wedstrijd, maar in de weken daarvoor hebben we het tegen bijvoorbeeld Willem II en FC Utrecht gewoon heel goed gedaan.”

Ondanks de plek op de ranglijst vindt de Drachtster oefenmeester dat de ploeg van tegenstander NAC over veel kwaliteit beschikt. “NAC heeft een team met veel goede voetballers, maar zit in een moeilijke fase. Ze zullen er kortom vol op klappen, dus is het aan ons om minstens hetzelfde te brengen en ons eigen spel te blijven spelen. Daar ligt onze kwaliteit.”

De spelersgroep is zich goed doordrongen van wat er op het spel staat: “Eén wedstrijd is natuurlijk nooit bepalend voor een heel seizoen, maar het is uiteraard wel een heel belangrijk duel. Als we winnen slaan we echt een gouden slag. Daar is iedereen binnen de club zich van bewust.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda is morgenavond (6 december) om 19.45 uur. Er zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar, deze koop je hier in de Online Kaartverkoop.

Graag tot morgenavond!

Foto: www.dijksfotografie.com