058-2963300
Henk de Jong: “Niet denken dat het een makkelijke avond gaat worden”

Henk de Jong: “Niet denken dat het een makkelijke avond gaat worden”

28 januari 2024, 14:23

Hee lang kon kwartfinalist SC Cambuur niet in de bekervreugde blijven hangen na de knotsgekke avond in Utrecht tegen USV Hercules, want het vizier moest al snel weer op morgen. Dan ontvangen de geel-blauwen namelijk TOP Oss in wat het 22e duel van de competitiejaargang 2023/2024 gaat worden. Met Henk de Jong keken we alvast vooruit naar het duel met de Ossenaren.

“Wat een avond was dat zeg”, zo blikt de hoofdtrainer nog even terug op het knotsgekke duel tegen USV Hercules. “Ik kan niet anders dan de complimenten blijven maken aan de thuisclub, want ze hebben eerst Ajax uitgeschakeld en nu ons het leven echt heel zuur gemaakt. Dat is gewoon razend knap.”

Met negentig minuten en een verlenging in de benen is het natuurlijk logisch dat er hier en daar wat pijntjes zijn in het Cambuur-kamp. “Het heeft er zeker in gehakt, zeker op zo’n zwaar veld als daar in Utrecht. Maar ik moet zeggen dat we er relatief goed zijn uitgekomen. We hebben ons trainingsschema er uiteraard op aangepast en zijn vooral bezig geweest met herstellen. In die zin is iedereen dus beschikbaar die er afgelopen donderdag ook bij was.”

Op het trainingsveld was er daarnaast ook nog een nieuw gezicht te zien. Vrijdag werd bekend dat Agustín Anello de gelederen komt versterken en die maakt een goede indruk op De Jong. “Het is echt een leuke gast. Hij brengt energie en beschikt over specifieke kwaliteiten. Hij is snel, heeft diepgang en zijn trap mag er ook zijn. Daar zijn we dus heel blij mee. Of er nog meer gaat gebeuren de komende dagen? We zijn druk bezig aan zowel de inkomende als de uitgaande kant, maar voor nu moet de focus vooral liggen op morgenavond.”

Boodschap begrepen en dus door naar TOP Oss, de tegenstander van morgenavond. Vorige week won de ploeg van trainer Ruud Brood nog met 1-0 van Telstar. “Heb die wedstrijd gezien en we hoeven zeker niet te denken dat het een makkelijke avond gaat worden. Het is ook even afwachten hoe ze gaan spelen, ze wisselen af met 4-3-3/5-3-2 en we moeten dus met alle scenario’s rekening houden. En in alle gevallen zullen we zelf aan de bal ook goed moeten zijn.”

Morgen om 20.00 uur gaat de bal rollen aan het Cambuurplein bij SC Cambuur – TOP Oss en voor wie nog geen plannen heeft is er goed nieuws: er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze zoals altijd in de online kaartverkoop. Het treffen is daarnaast ditmaal niet live te volgen via de televisie, maar wel de radio (zowel Omrop Fryslân als Omroep Leeuwarden) en de updates op onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons account op X.

Foto: www.dijksmedia.nl