058-2963300
Henk de Jong: “Niet denken dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden”

Henk de Jong: “Niet denken dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden”

12 september 2019, 16:13

Voor SC Cambuur wacht morgen alweer het derde thuisduel van het seizoen en de zesde in totaal in de nog jonge Keuken Kampioen Divisie. De start van de mannen van Henk de Jong is met negen punten uit vijf wedstrijden prima te noemen, al zal die glans alleen behouden blijven als er morgenavond gewonnen wordt, thuis tegen Helmond Sport.

Voor Henk de Jong was het een vervelende week. De hoofdtrainer was enkele dagen afwezig i.v.m. een hardnekkig griepvirus. “Ja, dat was wel even schrikken. Voelde me echt niet lekker en heb voor de zekerheid zelfs een nacht doorgebracht in het ziekenhuis. Maar gelukkig konden ze niks vinden en bleek het allemaal te maken hebben met een zware griep. Inmiddels gaat het weer een stuk beter en morgen ben ik er gewoon bij. Laten we het maar snel weer over voetbal hebben.”

Wat dat voetbal betreft maakt SC Cambuur een goede indruk, al is er volgens de oefenmeester nog voldoende ruimte voor verbetering. “We moeten nog heel veel dingen beter doen en nog veel meer op elkaar ingespeeld raken. Wat ook logisch is met zestien nieuwe spelers hoor. Maar we hebben absoluut een leuk ploegje, met veel potentie. Dat gaan de mensen ook steeds meer zien als ik de geluiden zo hoor.”

Morgenavond is Helmond Sport de tegenstander in het Cambuur Stadion en De Jong kan bij dat duel nog niet beschikken over een aantal aanwinsten. “Dat gaat dan met name over Doke (Schmidt red.) en Jarchinio (Antonia red.). Die hebben beide nog iets langer nodig. Sven (Nieuwpoort red.) zit wederom bij de selectie en is weer een week fitter. Hij heeft vooral nog wedstrijdritme nodig. David Sambissa heeft niks ernstigs overgehouden aan de wedstrijd tegen Telstar, zoals het nu staat kan die gewoon spelen.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: Helmond Sport. Dat SC Cambuur in eigen huis de favoriet is moge duidelijk zijn, maar de hoofdtrainer verwacht desalniettemin een zware avond. “We moeten echt niet gaan denken dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden. Ze hebben afgelopen weekend nog de derby gewonnen en eerder Almere al op een gelijkspel gehouden. En bovendien zullen ze hier niet komen om het publiek te vermaken. Het dus aan ons om onze eigen dingen goed te doen, ons plan goed uit te voeren. We gaan er alles aan om er weer een mooie avond van te maken.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Helmond Sport is morgenavond om 20.00 uur. Kaarten koop je de hele dag bij de administratie, vanaf 18.30 uur op het kassaplein en natuurlijk ook hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.cambuurimages.nl