058-2963300
Henk de Jong: “Niet van slag raken van één verliespartij”

Henk de Jong: “Niet van slag raken van één verliespartij”

15 januari 2021, 15:37

SC Cambuur weet weer wat met lege handen staan is. In een waterkoud Cambuur Stadion werd vorige week vrijdagavond met het kleinst mogelijke verschil van FC Volendam verloren (0-1), waar dat net zo goed andersom had kunnen zijn. Komende zondag krijgen de geel-blauwen gelukkig alweer kans op eerherstel, wanneer in het Goffertstadion in Nijmegen de degens worden gekruist met de ‘Nijmegen Eendracht Combinatie’. Met onze hoofdtrainer Henk de Jong blikken we vooruit op dat treffen.

Desalniettemin ging het op het wekelijkse persmoment nog wel even over de nederlaag van vorige week. “Verliezen kan een keer gebeuren en hoort helaas ook bij het spelletje,” zo trapt de Drachtster oefenmeester af. “Dat wil trouwens niet zeggen dat we het niet goed hebben gedaan, want bij het terugkijken en analyseren van de beelden zagen we ook veel goede dingen en al met al was een punt zeker terecht geweest. Maar goed, FC Volendam ligt alweer ver achter ons. We zijn er overheen gestapt en raken absoluut niet van slag van één verliespartij.”

Ook waren er meerdere redenen tot tevredenheid bij De Jong vorig weekend. Niet alleen vanwege de tweede periodetitel, maar ook vanwege de oefenpartij van de reserves tegen FC Groningen (0-1 winst). “Ik ben ontzettend blij dat deze jongens eindelijk weer eens de volle negentig minuten in de benen hebben. Daarmee kunnen ze wedstrijdritme kunnen opbouwen. Zowel FC Groningen als wij speelden met een sterke ploeg, dus al met al was het een goede middag voor ons.”

Dan over naar het duel van komende zondag. Helaas moet SC Cambuur het in het Gelderse land nog stellen zonder haar aanvoerder Erik Schouten. “Erik heeft nog te veel last en zal er inderdaad nog niet bij zijn. Datzelfde geldt ook voor Ragnar (Oratmangoen red.), die nog altijd met zijn enkel zit.” Daartegenover staat wel de terugkeer van Robin Maulun bij de selectie. “Conditioneel heeft hij natuurlijk nog wel wat in te halen, maar hij is fit genoeg op weer bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Waar de geel-blauwen vorige week in competitieverband voor het eerst sinds 7 november een nederlaag moesten verwerken, wist N.E.C. eindelijk weer eens te winnen. “Wat mij betreft horen ze tot de topploegen in de competitie en ik zie N.E.C. echt nog wel meedoen in de strijd bovenin. Daar zijn ze zeker goed genoeg voor. Ze hebben kwalitatief een prima voetballende ploeg met een goede balans tussen jonge spelers en routiniers. We zullen volop aan de bak moeten en de volle honderd procent moeten geven.”

Voor wie zondag niks van N.E.C. – SC Cambuur wil missen: zorg dat je om 12.00 uur voor de tv zit. ESPN zendt de wedstrijd namelijk live uit op haar eerste kanaal, welke om 12.15 uur wordt afgetrapt. Daarnaast zijn ook Omrop Fryslan en LEO Middelsé in het Goffertstadion van de partij met hun radioverslagen en via Twitter (@SCCambuurLwd) doet het mediateam van de club verslag.

Foto: www.dijksmedia.nl