058-2963300

Henk de Jong: “Niet zielig doen, maar hard blijven werken”

28 augustus 2015, 16:31

Het was afgelopen zaterdag een avond om snel te vergeten voor iedereen die Cambuur lief heeft. In eigen huis werd met 1-6 verloren van Heracles en dat was volgens hoofdtrainer Henk de Jong: “Gewoon een klote avond. Voor ons, maar zeker ook voor onze supporters.”

Hoe die ‘klote avond’ tot stand kwam is echter wel duidelijk. “Geen excuses, maar er waren natuurlijk wel redenen aan te wijzen. We speelden met een hele nieuwe achterhoede ten opzichte van het duel tegen PEC Zwolle en hadden te maken met een geweldig Heracles. Alles wat Tannane aanraakte veranderde in goud. Maar we gaan niet zielig doen en moeten gewoon hard blijven werken.”

Na een forse nederlaag is het altijd de vraag welke impact dit heeft op een spelersgroep. “De groep heeft goed gereageerd. Natuurlijk is het even een klap, maar ze hebben het geweldig opgepakt en ze zijn allemaal zeer zelfkritisch. Je moet er ook niet in blijven hangen, elkaar de waarheid vertellen, leren van de gemaakte fouten en dan weer vol door.”

Wat blessures betreft is de hoofdtrainer voor het duel van aanstaande zondag tegen Vitesse niet helemaal zorgenvrij. “Vytas en Marlon (Pereira) zijn er nog niet klaar voor. De hoop is dat ze er tegen PSV weer bij kunnen zijn. Ook Valmir (Berisha red.) is niet helemaal fit, we gaan morgen bekijken of hij bij de selectie zit. Jack (Byrne red.) is wel weer op de weg terug. Hij kan steeds meer en wordt steeds beter. Maar hij heeft nog wel even tijd nodig.”

Net als dat bij SC Cambuur het geval is heeft ook de spelersgroep van Vitesse een flinke metamorfose ondergaan. “Dat geldt voor veel Nederlandse clubs, maar Vitesse heeft nog steeds een geweldige ploeg staan met veel individuele klasse. Het gaat een lastige middag worden, maar dat wil niet zeggen dat we in de kont gaan hangen, dan verlies je sowieso. We zullen heel zorgvuldig moeten zijn en durven voetballen.”

De aftrap van het duel tussen Vitesse en SC Cambuur is zondagmiddag om 14.30 uur.

Foto: www.dijksfotografie.com