058-2963300
Henk de Jong: “Nieuwe jongens krikken het niveau verder op”

Henk de Jong: “Nieuwe jongens krikken het niveau verder op”

10 september 2021, 17:08

De eerste interlandbreak van het seizoen is ten einde en is dus is het weer tijd voor een ouderwets weekend vol met competitievoetbal. Daarin treft SC Cambuur zaterdagavond op eigen veld mede-promovendus Go Ahead Eagles, een ploeg die net als de geel-blauwen tot op heden drie punten bij elkaar wist te sprokkelen. Traditiegetrouw schoven we in de aanloop naar het duel aan bij het wekelijkse persmoment met trainer Henk de Jong.

De verplichte onderbreking van het competitiegeweld heeft de manschappen van de Drachtster oefenmeester goed gedaan. “Jazeker, we hebben de batterijen weer kunnen opladen. En daarnaast hebben we de opgelopen vertraging in de voorbereiding goed kunnen maken met een paar extra trainingen en een oefenduel tegen de reserves van FC Groningen (0-3 winst red.). Conditioneel zijn we op en top fit, dat is geen enkel thema meer.”

“En we hebben er een aantal nieuwe krachten bij: Maxim Gullit, Filip Krastev en Roberts Uldriķis. De nieuwe jongens krikken het niveau verder op en stuk voor stuk maken ze een goede eerste indruk. Wel moeten ze logischerwijs wennen aan onze manier van spelen, maar dat gaat helemaal goed komen. Wat betreft de inzetbaarheid van deze drie: Maxim en Filip zitten tegen Go Ahead al wel bij de selectie, Roberts vanwege een lichte blessure helaas nog niet.”

Dan over naar de tegenstander van morgenavond, die (dit seizoen) vele gelijkenissen toont met de formatie van De Jong. “Ja, een prachtige volksclub die gezien de resultaten en getroffen tegenstanders tot op heden een beetje in hetzelfde schuitje zit als ons. Dat ze momenteel op drie punten staan is dan ook geen verrassing, want vorig seizoen kon je al zien dat ze een goede ploeg hadden. Kees van Wonderen heeft het goed op de rit in Deventer.”

“Ik verwacht dan ook dat we morgenavond een opponent zullen treffen die gelijkwaardig aan ons zal zijn. En als we kijken naar het recente verleden zullen we op onze hoede moeten zijn wanneer er zich standaardsituaties en omschakel-momenten voordoen. Daar hebben we ook deze week weer op getraind en daaruit kan ik concluderen dat we veel progressie maken op dat gebied. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd van morgenavond.”

SC Cambuur tegen Go Ahead Eagles wordt morgenavond om 18.45 uur in gang gebracht door scheidsrechter Danny Makkelie bijgewoond door 6.700 supporters en sponsoren. Voor degenen die niet in het Cambuur Stadion aanwezig zijn is het duel live te volgen via de tv (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslan) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl