058-2963300
Henk de Jong: “Niks te verliezen en dus spelen om te winnen”

Henk de Jong: “Niks te verliezen en dus spelen om te winnen”

22 augustus 2019, 16:42

Met twee wedstrijden tegen een degradant en twee duels tegen top vijf teams van de vorige jaargang mag je zonder overdrijven stellen dat SC Cambuur een zware start van de competitie heeft. Gelukkig werden er vorige week op indrukwekkende wijze 3 punten gepakt en de mannen van Henk de Jong hopen hier morgen een vervolg aan te geven. Makkelijk zal dat niet worden, want de tegenstander is de huidige koploper, NAC Breda.

“Een hele mooie uitdaging”, zo begon hoofdtrainer Henk de Jong dan ook met zijn relaas over het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur. “NAC heeft een goede en beweeglijke ploeg, een mooi  en vol stadion en ze geven zelf al aan dat ze kampioen willen worden. Dat maakt dat wij helemaal niks te verliezen hebben en ook daar gaan spelen om te winnen.”

Uiteraard kijkt De Jong met een uitstekend gevoel terug op het duel van afgelopen vrijdag, waar SC Cambuur concurrent Go Ahead Eagles met 5-0 versloeg. “Ja, dat was natuurlijk prachtig. We voetbalden goed, creëerden veel kansen en de sfeer in het stadion was fantastisch. Dat geeft veel vertrouwen en maakt alles makkelijker. Maar we hebben het maandag na het bekijken van de beelden wel afgesloten hoor, morgen beginnen we gewoon weer met 0-0.”

Zo staat SC Cambuur met een nederlaag en een overwinning op een achtste plek op de ranglijst. “We hebben tegen De Graafschap een wedstrijd met twee gezichten gespeeld en tegen de Eagles was het nagenoeg de hele wedstrijd goed. Ben wat dat betreft ook heel benieuwd hoe we morgen voor de dag komen. Hoe gaan we om met de omstandigheden en hebben we het lef om mee te doen, daar zit hem het verschil.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Rat Verlegh Stadion. Het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur is live te volgen via FOX Sports, Omrop Fryslan en Omroep Leo en natuurlijk ook via ons officiële Twitter-account.

Foto: www.cambuurimages.nl