058-2963300
Henk de Jong: “Nog één week volle bak gas geven”

Henk de Jong: “Nog één week volle bak gas geven”

14 december 2023, 15:46

Nog eenmaal staat er voor SC Cambuur een thuiswedstrijd op het programma in het kalenderjaar 2023 en daarbij krijgt het komend speelweekend bezoek van de beloften van AZ. De geel-blauwen willen daarbij uiteraard voortborduren op de prachtige reeks van acht competitiewedstrijden zonder verliespartij en de eigen supportersschare op een nieuwe overwinning trakteren. Hoofdtrainer Henk de Jong laat alvast weer zijn licht schijnen op de naderende ontmoeting.

“Of ik weet met wie ze morgen naar het Cambuur Stadion gaan komen? Nee, geen idee,” zo geeft De Jong desgevraagd antwoord. “Het eerste elftal van AZ speelt vanavond natuurlijk nog in Europees verband tegen Legia Warschau in Polen, maar of dat invloed gaat hebben weet ik niet. Wat zeker is dat er een goede ploeg zal staan.”

“Daarnaast spelen ze altijd in een vaste formatie en weten we natuurlijk hoe AZ graag wil voetballen. Dat zal nu zeker niet anders zijn en zo kennen we Jan Sierksma natuurlijk ook. Daar zijn we deze week vooral mee aan de slag gegaan.”

Over de ziekenboeg heeft de oefenmeester behoudens de zware blessure van Gabi Caschili weinig tot niets te klagen. “We staan er goed op en zijn topfit. Er zijn ook wat jongens die flink op de deur aan het kloppen zijn, dat is mooi om te zien. Als ik daar twee uit mag halen dan zou ik allereerst Jeremy van Mullem noemen. Die kan zo in de basis, maar dat is natuurlijk lastig als we blijven winnen. Daarnaast komt ook Youns El Hilali er echt aan hoor. Die is binnen en buiten het veld steeds beter zijn draai aan het vinden.”

Voor SC Cambuur staan er dit kalenderjaar nog precies drie wedstrijden op het programma en die gaan bepalend zijn voor met welk gevoel de Leeuwarders de kerstdagen in gaan. “In de voorbije weken hebben we kunnen zien hoe goed we kunnen zijn en dat we van iedereen kunnen winnen, maar ook dat als we even ietsje minder zijn het ook tegen iedereen moeilijk kunnen krijgen. We blijven dus normaal doen en moeten nog één week volle bak gas geven.”

SC Cambuur versus Jong AZ wordt morgen om klokslag 20.00 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion en voor zowel de Oost-, Zuid- als West-tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar in de online kaartverkoop. Voor de afwezigen is het duel (live) te volgen via de televisie (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons officiële account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl