058-2963300

Henk de Jong nog steeds vol ambitie: “De achtste plek is en blijft ons doel”

10 april 2015, 16:07

Het is weer vrijdag en bij een programma in de Eredivisie is dit de vaste dag voor hoofdtrainer Henk de Jong om vooruit te blikken op het duel van komend weekend. Voor SC Cambuur staat zondagmiddag om 14.30 uur de Derby van het Noorden tegen FC Groningen op het programma.

Waar het de afgelopen weken puzzelen was, heeft hoofdtrainer Henk de Jong voor komende zondag eerder te maken met een aantal luxeproblemen. “Ja, zo zou je het wel kunnen zeggen. Alleen Michiel (Hemmen red.) en Vytas zijn niet inzetbaar. Voor de rest hebben we een behoorlijk fitte selectie en dus moeten we een aantal keuzes gaan maken. Al hebben we ook een aantal jongens die nog niet negentig minuten inzetbaar zijn.”

Op het persmoment ging het desgevraagd ook even over de puntenaftrek voor directe concurrent FC Twente. “Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor die club. Gerald (van den Belt red.) en Alfred (Schreuder red.) ken ik goed en die gun ik dit zeker niet. Hier moeten we als club ook geen leedvermaak om hebben. Voor ons zou het gunstig kunnen zijn, maar dit is natuurlijk niet de manier waarop we achtste willen worden.”

Tegenstander FC Groningen schreef afgelopen week historie door ten koste van Excelsior de finale van de KNVB-Beker te bereiken. “Complimenten voor FC Groningen. Ze zitten gewoon in de bekerfinale, uniek. Daar zijn we stiekem toch wel een beetje sportief jaloers op. Maar ze hebben dan ook een prima selectie met heel veel potentie. Ik verwacht dat het zondag ook een leuk potje gaat worden.”

Met 39 punten op zak mag SC Cambuur zich officieus veilig noemen, maar de trouwe supporter hoeft niet bang te zijn dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. “Absoluut niet. We zijn nog steeds vol ambitie en beseffen heel goed dat we historie kunnen schrijven. De achtste plek is en blijft ons doel. Een goed resultaat in Groningen zou ons daar zeker bij helpen.”

De inschrijving voor het uitvak in de Euroborg is inmiddels gesloten. In totaal zullen een kleine 700 supporters de ploeg steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com