058-2963300
Henk de Jong: “Ons eigen ding doen en die wedstrijd winnen”

Henk de Jong: “Ons eigen ding doen en die wedstrijd winnen”

9 januari 2020, 15:25

Na een korte winteronderbreking van anderhalve week is SC Cambuur vol goede moed aan het jaar 2020 begonnen. Morgenavond wacht meteen een duel tegen een naaste belager in de strijd om promotie, FC Volendam komt namelijk op bezoek in het Cambuur Stadion. In de aanloop naar dit belangrijke affiche spraken we met onze hoofdtrainer Henk de Jong, die uitkijkt naar het treffen met de Volendammers.  

“Heerlijk om tegen zo’n opponent te mogen beginnen aan het restant van het seizoen”, klinkt het uit de mond van de oefenmeester donderdagochtend even voor het middaguur. “Dit soort duels vergt extra veel concentratie van ons en we zullen op de toppen van onze kunnen moet spelen.” Of het heenduel, dat met 0-4 werd gewonnen, nog een rol speelt morgen? “Nee, we hebben kunnen zien dat Volendam ontzettend is gegroeid de afgelopen maanden.”

De eerste selectie van SC Cambuur verbleef in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vier dagen in het pittoreske Epe. Hier kon De Jong beschikken over een nagenoeg fitte selectie en ook de trainer is inmiddels weer volledig hersteld na een korte periode van ziekte. “We kunnen daarom in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap verschijnen morgen en hebben bovendien een brede bank.” Ook kersverse aanwinst Michael Breij is morgenavond van de partij. “Ik ben blij dat we Michael erbij hebben, het geeft ons als staf weer meer opties.”

Al met al verwacht De Jong tegen FC Volendam een open wedstrijd. “Volendam zal moeten en wij gaan gewoon ons eigen ding doen en willen ook winnen. Sterker nog, we moeten winnen, want we spelen een thuiswedstrijd in een volle bak. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

SC Cambuur tegen FC Volendam wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt in een goedgevuld Cambuur Stadion. Wil jij ook aanwezig zijn bij dit duel maar heb je nog geen kaartje? Kom dan morgen gezellig langs bij de administratie van het stadion of wees vanaf 18.30 uur welkom op het kassaplein. Uiteraard kun je bij de Online Kaartverkoop ook terecht voor kaarten en bovendien hier een mooi plekje uitzoeken in ons digitale stadion.

Foto: www.cambuurimages.nl