058-2963300
Henk de Jong: “Ons eigen spel zo goed mogelijk uitvoeren”

Henk de Jong: “Ons eigen spel zo goed mogelijk uitvoeren”

21 januari 2021, 17:36

Wie alleen de statistieken van het duel tussen N.E.C. en SC Cambuur ziet zal niet geloven dat de wedstrijd daadwerkelijk in 0-0 is geëindigd. De mannen van Henk de Jong hadden op basis van vrijwel alle parameters recht op meer, maar soms wil die treffer simpelweg even niet vallen. Dat zal morgenavond anders moeten wanneer Jong PSV op bezoek komt in het Cambuur Stadion.

Bij het wekelijkse persmoment met onze hoofdtrainer Henk de Jong ging het natuurlijk ook nog even over het doelpuntloze gelijkspel in Nijmegen. “Ja, dat heb je soms. Wij zijn ook maar gewoon mensen en doen er alles aan. We hebben genoeg kansen gehad en twee keer op de paal geschoten, maar soms willen ze er even niet in. Dat komt echt wel weer.”

Vanuit de ziekenboeg was er deze week goed nieuws en slecht nieuws te melden en dat maakt dat er op zeker een aantal wijzigingen zullen zijn in de basisopstelling. “Om met het slechte nieuws maar te beginnen; Giovanni Korte en Mitchel Paulissen zijn niet inzetbaar morgen. Hoe lang dat gaat duren is nog even afwachten, maar morgen komt zeker nog te vroeg. Daar tegenover staat dat Erik Schouten weer terug is. Hij heeft alles meegedaan met de groep en is er klaar voor.”

De logische vervangers van de twee geblesseerden zijn Michael Breij en Robin Maulun. Beide mannen kwamen afgelopen maandag nog in actie tijdens een speciaal ingelaste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (2-2). “Daar ben ik echt blij mee, want het is zo belangrijk dat de spelers die niet wekelijks spelen weer wat ritme op kunnen doen. Die jongens zijn weer helemaal fris en krijgen nu de kans om zich te laten zien. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

Eerder dit seizoen won SC Cambuur op bezoek bij Jong PSV (0-1), maar dat ging bepaald niet vanzelf. De oefenmeester verwacht ook morgenavond weer een lastige wedstrijd. “Ja, we mogen ze zeker niet onderschatten. Die Jong-ploegen worden gedurende een seizoen steeds beter en geen enkele topploeg heeft tot dusver makkelijk van ze gewonnen. Maar we moeten ons vooral concentreren op ons eigen spel en dat zo goed mogelijk uitvoeren.”

De aftrap van het competitieduel tussen SC Cambuur en Jong PSV is morgenavond om 18.45 uur. Volg het duel live via de TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) of Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: Dijks Media