058-2963300
Henk de Jong: “Onszelf gaan belonen en zorgen dat we punten gaan halen”

Henk de Jong: “Onszelf gaan belonen en zorgen dat we punten gaan halen”

9 september 2022, 16:53

Speelronde nummer zes van het Eredivisieseizoen 2022/2023 staat voor de deur en daarin is het voor SC Cambuur tijd voor het eerste noordelijke treffen van het voetbaljaar. In de eigen Leeuwarder voetbalarena kruisen de geel-blauwen overmorgen de degens met FC Groningen en is er maar één ding dat telt: de eerste zege in eigen huis veroveren. Met onze hoofdtrainer Henk de Jong blikken we vooruit op het duel dat altijd extra lading met zich mee brengt.

Tijdens het wekelijkse praatje met de vaste vertegenwoordigers van de pers werd ook nog even kort teruggekeken op het vorige competitieoptreden bij en tegen Ajax. De Jong: “Al met al ben ik blij hoe we het als team hebben gedaan in Amsterdam, namelijk vanuit een compacte organisatie voetballen. Ik vind dat we daar echt stappen in hebben gemaakt en ondanks de terechte 4-0 nederlaag zijn we met de koppies omhoog van het veld gelopen.”

“De volgende stappen waar we ons nu op moeten richten zijn het maken van de doelpunten, onszelf gaan belonen en zorgen dat we punten gaan halen. Wat betreft dat eerste raken we zeker niet in paniek, want we hebben voldoende wapens in onze ploeg om het net te laten bollen. De manier waarop we spelen is daarnaast naar behoren, maar uiteindelijk draait het om het behalen van resultaten. Daar wordt alles wat we doen bovendien veel leuker van.”

Bij de jacht op de eerste driepunter van het jaar aan het Cambuurplein kan de Drachtster oefenmeester, naast de afwezigheid van de geschorste Jamie Jacobs, geen beroep op een tweetal geblesseerde spelers. “Voor Leon Bergsma en Robin Maulun komt het duel van zondag nog te vroeg, maar verder zijn we redelijk op oorlogssterkte. Het goede nieuws daarbij is dat we meer dan voldoende opties hebben om de vacante posities in te vullen.”

“Mees Hoedemakers is er dus ook weer bij en de kans is groot dat Silvester van der Water zijn basisdebuut zal gaan maken zondag. Wat we van FC Groningen kunnen verwachten? Dat is op dit moment lastig in te schatten, ze beheersen meerdere systemen, dus dat zien we wel bij de wedstrijd. Wat ik wel weet is dat we met de steun van onze supporters het Groningen ontzettend lastig kunnen gaan maken. Laten we er net zoals tegen AZ een heksenketel van maken.”

SC Cambuur tegen FC Groningen begint zondag op het klassieke Eredivisietijdstip van 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Het Cambuur Stadion is daarbij opnieuw volledig uitverkocht en dus zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar in de verkoop. Voor degenen die niet aanwezig (kunnen) zijn aan het Cambuurplein is de ontmoeting zoals altijd live te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslân) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl