058-2963300

Henk de Jong: “Onze supporters kunnen morgenavond het verschil maken”

27 februari 2015, 15:40

Na de grandioze winst in De Derby mogen de mannen van Henk de Jong morgenavond opnieuw aan de bak in het Cambuur Stadion. Hoofdtrainer Henk de Jong liet op het wekelijkse persmoment  weten ‘ontzettend veel zin’ te hebben in het duel tegen Heracles, al is niet iedereen even fit. “Mikhail (Rosheuvel red.) is wat grieperig en ik denk niet dat we morgen een beroep op hem kunnen doen.”

Gelukkig heeft de oefenmeester goede vervangers in zijn selectie zitten. “We doen daar niet moeilijk over. Zowel Daniël (De Ridder red.) als Sinan (Bytyqi red.) kunnen daar ook prima uit de voeten. Voor morgen krijgt die laatste de voorkeur, hij is iets fitter dan Daniël op het moment.  Bij City heeft hij bovendien op die positie ook een aantal geweldige wedstrijden gespeeld.”

Ook ging het nog even over de verloren wedstrijd in Breda, waar SC Cambuur ondanks een sterke beginfase met 2-1 aan de broek kreeg van NAC. “Dat was gewoon niet goed van onze kant, klaar. Wat ik dan wel weer mooi vind is hoe zelfkritisch de groep is. Ze vonden me zelfs nog mild in mijn commentaar op TV. Dat is een goed teken, mooi om te zien.”

In de twee eerdere ontmoetingen met Heracles dit seizoen stapte SC Cambuur als winnaar van het veld (0-1 en 0-3 red.), maar dat zegt niks voor de ontmoeting van morgenavond vindt De Jong. “Nee dat is een leuke statistiek, maar we beginnen morgenavond gewoon op 0-0. Bovendien is Heracles een lastige tegenstander, die moeilijk te bespelen is. We zullen heel zorgvuldig in balbezit moeten zijn en geduld hebben.”

Voor een goed resultaat hoopt de hoofdtrainer ook dit keer weer te mogen rekenen op de steun van de Twaalfde Man. “Onze supporters kunnen morgenavond echt het verschil gaan maken. Ik hoop dat ze dat zelf ook beseffen en het team van begin tot eind steunen. Dat zeg ik ook namens de groep, want het ongekende lawaai wat onze supporters maken kan net het laatste zetje geven.”

Morgenavond om 20.45 uur wordt het duel tussen SC Cambuur en Heracles Almelo afgetrapt. Veel kaarten zijn er niet meer, wacht dus niet te lang als je er bij wilt zijn. Je koopt de kaarten hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com