058-2963300
Henk de Jong: “Onze supporters kunnen ons een extra zetje in de rug geven”

Henk de Jong: “Onze supporters kunnen ons een extra zetje in de rug geven”

25 februari 2022, 14:54

Voor de eerste maal in ruim vier maanden tijd zullen de tribunes van het Cambuur Stadion morgenavond weer massaal bezet worden door de eigen Twaalfde Man. In eigen huis treft SC Cambuur dan Fortuna Sittard en gaan de geel-blauwen op jacht naar drie zeer gewilde punten. Met onze hoofdtrainer Henk de Jong, die vandaag op zijn beurt voor het eerst de (regionale) pers weer te woord stond, blikken we vooruit op het naderende treffen.  

Logischerwijs kreeg de oefenmeester allereerst de vraag hoe hij de voorbije periode heeft beleefd. De Jong: “Laat ik beginnen met dat ik Pascal Bosschaart, Martijn Barto en alle overige stafleden een groot compliment moet geven over hoe zij te werk zijn gegaan. Ze hebben het fantastisch opgepakt en mij daarmee alle tijd en ruimte gegeven om aan mijn herstel te werken. Laat onverlet dat ik natuurlijk enorm blij ben om weer zo met jullie te kunnen praten over voetbal en de voor- en nabeschouwingen weer voor mijn rekening te kunnen nemen.”

“Het gaat wat dat betreft de goede kant op met mijn gezondheid en ik heb ontzettend veel zin om me volledig te focussen op de komende belangrijke periode, te beginnen morgen tegen Fortuna Sittard. Daarbij hebben we op Roberts Uldriķis na de beschikking over een compleet fitte selectie. Dat betekent dat ook Tom Boere, ondanks z’n uitvalbeurt tegen Feyenoord, gewoon kan spelen. En gelukkig maar, want we zullen vol aan de bak moeten voor een resultaat.”

De Limburgse opponent mag zich dan in de onderste regionen van de Eredivisie bevinden, maar ook zij hebben niet stilgezeten in de winterstop. De Jong: “Net als veel andere ploegen heeft ook Fortuna kwaliteit ingekocht en zijn ze zich iets anders gaan wapenen. Daarbij komt dat ze tegenwoordig met vijf verdedigers spelen en daardoor zullen we onze zaken extra goed voor elkaar moeten hebben. Ik verwacht mede daardoor een lastige wedstrijd.”

“We zullen de steun vanaf de tribunes morgen dan ook negentig minuten lang nodig hebben, want die drie punten moeten in Leeuwarden blijven. Ik heb altijd gezegd dat we een Twaalfde Man-club zijn, want onze supporters kunnen ons een extra zetje in de rug geven. Dat ze er morgen weer bij zijn geeft ons alleen al enorm vele energie, daar kijken we echt naar uit. We gaan er dan ook alles aan doen om er een fantastische avond van te maken!”

SC Cambuur tegen Fortuna Sittard wordt morgenavond om 21.00 uur in gang gefloten door scheidsrechter Jannick van der Laan en voor deze wedstrijd zijn de allerlaatste kaarten hier verkrijgbaar. Voor de supporters die niet aanwezig (kunnen) zijn in het Cambuur Stadion tijdens dit duel zijn de verrichtingen rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), het radioverslag van Omrop Fryslân en via ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl