058-2963300

Henk de Jong: “Ook in De Kuip gaan wij voetballen om te winnen”

6 februari 2015, 16:26

Na de qua resultaat weinig bevredigende wedstrijden tegen PSV, PEC Zwolle, FC Twente en Vitesse staat er dit weekend weer een lastige pot op het programma voor SC Cambuur. Zondagmiddag (12.30 uur) mag de ploeg namelijk aantreden in De Kuip tegen Feyenoord.

Je mag dan ook gerust spreken van een zwaar programma, vindt ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Het schema is inderdaad niet makkelijk, maar daar moeten we niet over zeuren. Ik kan moeilijk de KNVB opbellen om te vragen of ze het schema willen omgooien. We moeten gewoon het maximale eruit halen en elke wedstrijd alles geven. Bovendien speel je twee keer tegen elke ploeg, dus aan het einde van de rit maakt het niks uit.”

Wel moet de oefenmeester in de achterhoede puzzelen voor het duel van zondag, want vaste kracht Etiënne Reijnen is voor één duel geschorst na zijn vijfde gele prent. “We zijn nog aan het nadenken hoe we dat precies gaan invullen, maar daar komen we wel uit. We hebben een aantal prima opties waar ik alle vertrouwen in heb.”

Daarnaast zijn er ook een aantal jongens die kampen met pijntjes en zodoende twijfelachtig zijn voor het duel van zondag. “Morgen gaan we bekijken hoe Erik (Bakker red.) en Furdjel (Narsingh red.) er precies voor staan. Die laatste zal sowieso niet in de basis kunnen beginnen. Van Marlon (Pereira red.) en Michiel (Hemmen red.) weten we nu al dat ze niet inzetbaar zijn.”

Hoe de thuisploeg zondag aan de aftrap zal verschijnen is volgens De Jong helder. “Feyenoord heeft afgelopen woensdag verloren van sc Heerenveen, dus die willen -zeker in eigen huis- wat rechtzetten. Maar dat geldt voor ons ook. Wij zijn absoluut niet kansloos, en gaan ook in De Kuip voetballen om te winnen.”

Het duel tussen Feyenoord en SC Cambuur wordt zondagmiddag om 12.30 uur afgetrapt. Vanuit het uitvak zullen 475 Cambuur-supporters de mannen van Henk de Jong steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com