058-2963300
Henk de Jong ook hoofdtrainer van SC Cambuur in het nieuwe stadion

Henk de Jong ook hoofdtrainer van SC Cambuur in het nieuwe stadion

5 januari 2024, 16:00

Om het nieuwe jaar goed te beginnen: Henk de Jong is ook in het seizoen 2024/2025 hoofdtrainer van SC Cambuur. Het aflopende contract van de Drachtster oefenmeester is met een seizoen verlengd en daarmee gaat de meest succesvolle trainer uit de clubhistorie voor alweer zijn twaalfde dienstjaar.

Wie Henk de Jong zegt, zegt SC Cambuur en wie SC Cambuur zegt, zegt Henk de Jong. De 59-jarige hoofdtrainer werd in maart 2023 nog succesvol geopereerd aan een cyste in zijn hoofd en sinds hij het stokje afgelopen oktober overnam van Sjors Ultee, wisten de geel-blauwen vrijwel direct een ongeslagen reeks van negen wedstrijden op rij neer te zetten. Ook kwalificeerde SC Cambuur zich voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker dankzij een zege op FC Dordrecht.

In de rijke carrière van Henk de Jong bij SC Cambuur werd de erelijst aangevuld met drie kampioenschappen en zowel het puntenrecord als de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie werden behaald onder zijn leiding.

Lang heeft de club dan ook niet hoeven nadenken, zo laat algemeen directeur Ard de Graaf weten. “Henk zijn staat van dienst bij onze club spreekt natuurlijk voor zich en na zoveel jaren samenwerken weten we wat we aan elkaar hebben. Het belangrijkste was natuurlijk dat Henk weer helemaal topfit is en we kunnen beiden niet anders concluderen dan dit het geval is. Dat is op zichzelf al fantastisch nieuws en dat Henk de laatste trainer aan het Cambuurplein en de eerste trainer in het nieuwe stadion gaat zijn maakt het heel speciaal.”