058-2963300
Henk de Jong: “Ook voor Stanley de drie punten pakken morgen”

Henk de Jong: “Ook voor Stanley de drie punten pakken morgen”

18 september 2020, 15:11

Verliezen is nooit leuk, maar als je 75 % balbezit hebt en een hogere expected goal waarde laat noteren is het extra zuur. Tijd om lang stil te staan bij de onnodige nederlaag tegen Go Ahead Eagles is er echter niet, want morgen reizen de mannen van Henk de Jong af naar Oss voor het duel tegen het plaatselijke TOP.

“We zijn allemaal fit, geen klachten”, zo begint Henk de Jong zijn beschouwing. “Je hoort wel steeds meer verhalen over corona in het betaald voetbal, dus we moeten voorzichtig zijn en dat zijn we ook. We zijn ondertussen ook al aardig gewend aan alle maatregelen.”

Uiteraard werd er desgevraagd ook nog even teruggekeken naar het verloren duel tegen de Eagles (0-2). “Baal vooral van hoe we bij een standaardsituatie zo makkelijk een doelpunt weggeven. Maar we gaan zeker niet opeens alles anders doen, we zijn een voetballende ploeg en daar ligt onze kracht. Daar moeten we alleen nog iets beter, sneller en soms slimmer in worden. Daar werken we elke dag hard aan.”

Dat harde werken kan gelukkig weer met steeds meer verdedigers (Schouten, Bangura en Van der Kaap keren terug in de wedstrijdselectie), al viel er deze week ook een zware blessure te betreuren. “Ja man, dat was echt klote. Uit het niks, opeens een zware knieblessure voor Stanley Akoy. Die moet onder het mes en zal er maanden niet bij kunnen zijn. Ontzettend triest, in de eerste plaats voor hemzelf. We gaan morgen ook voor hem proberen om de drie punten te pakken.”

Makkelijk zal dat in ieder geval niet worden, want in het recordseizoen van vorig jaar werd er met 3-2 verloren op bezoek in Oss. “Dat zegt zeker iets over hoe moeilijk dit soort wedstrijden zijn. Daarnaast speelt Oss ook in verschillende systemen, die ze ook in een wedstrijd nog wel eens wisselen. Maar daar hebben we op getraind en de jongens moeten dat ook in het veld herkennen. Het is aan ons om de nederlaag van vorige week recht te zetten.”

Morgenmiddag vanaf 16.30 uur gaat de bal rollen in het Frans Heesen Stadion. Het duel is live te volgen via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en/of Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: Pro Shots / Erik Pasman