058-2963300
Henk de Jong over duel der kampioenen: “Wij hebben alleen maar iets te winnen”

Henk de Jong over duel der kampioenen: “Wij hebben alleen maar iets te winnen”

17 september 2021, 13:59

Met zes punten uit de afgelopen twee wedstrijden in de tas mag SC Cambuur morgenavond aantreden in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. Een prachtig affiche tussen de twee kampioenen van het afgelopen seizoen en daar heeft hoofdtrainer Henk de Jong vooral heel veel zin in, zo liet hij desgevraagd weten op het persmoment in de aanloop naar deze wedstrijd.

“Ja, dit is toch een schitterend affiche?! Het spatte er ook vanaf vandaag op de training en eigenlijk de hele week al. Het is voor ons een prachtige uitdaging om ons te meten met de top van Nederland, maar laat duidelijk zijn dat we ook in Amsterdam gaan voetballen voor een resultaat”, zo vervolgt De Jong zijn relaas.

Afgelopen woensdag maakte Ajax veel indruk in de Champions League door met 1-5 te winnen op bezoek bij Sporting Portugal. “Wat dat zegt? Dat Ajax een heel hoog niveau kan halen en een zeer sterk team heeft met ongelofelijk veel kwaliteit. Heb zeker genoten van de wedstrijd en in Europese wedstrijden ben ik altijd voor de Nederlandse teams, dus dit keer ook.”

Toch is De Jong niet bang en is het streven ook morgenavond om op de Cambuur-manier te gaan voetballen. “Dat doen we altijd en dat is ook onze kracht. Wij kunnen het morgenavond nooit fout doen. Niemand verwacht iets van ons en we hebben alleen maar iets te winnen. Daar gaan we vol voor en als blijkt dat ze sterker zijn, dan schudden we ze de hand na afloop. Moeilijker is het niet.”

Wie er nog niet bij kan zijn morgenavond is Erik Schouten. De aanvoerder heeft nog te veel last van de blessure die hij opliep in de warming-up voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Die baalt natuurlijk als een stekker en had deze wedstrijd graag willen spelen. Maar het komt nog net iets te vroeg, we hebben goede hoop dat hij ergens volgende week weer kan meetrainen met de groep. Datzelfde geldt voor Roberts Uldriķis en waarschijnlijk ook voor Jasper ter Heide, al is die al iets verder. Maar eerst morgenavond vrijuit, maar wel met het mes tussen de tanden spelen.”

Morgenavond om 20.00 uur precies gaat de bal rollen in de Johan Cruijff ArenA. Volg het duel der kampioenen live via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan) en/of Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl