058-2963300

Henk de Jong over ontmoeting met PEC: “Er liggen zeker mogelijkheden voor ons”

6 maart 2015, 15:55

Een goede eerste, en een matige tweede helft. Dat was de conclusie na de 1-0 overwinning van afgelopen weekend op Heracles Almelo. Dat maakte hem overigens niet minder belangrijk, want met 33 punten en nog 9 wedstrijden voor de boeg hoeft de Cambuur-supporter nog maar nauwelijks te vrezen. De ploeg van Henk de Jong kan morgenavond in Zwolle dan ook “lekker vrij voetballen”.

Dankzij de driepunter van vorig weekend waren er deze week veel lachende gezichten in het Cambuur-kamp. “Tuurlijk doet zo’n overwinning  het goed, ook voor het vertrouwen van de jongens. Dat zie je meteen terug in de trainingen. We hebben wat dat betreft een lekkere week achter de rug en staan en er gewoon hartstikke goed voor.”

Al was er ook deze week weer het nodige nieuws te melden vanuit Leeuwarden. Zo werd na goed overleg besloten dat Dejan Meleg het seizoen af gaat maken in Amsterdam, verlengde Sander van de Streek zijn contract en wees de MRI-scan uit dat Sinan Bytyqi een zeer zware blessure heeft opgelopen. “Dat laatste is echt enorm jammer. Natuurlijk ook voor ons, maar vooral voor die jongen zelf. Het herstel van zijn kruisband-blessure kan zomaar eens 6 tot 9 maanden duren, verschrikkelijk. Hij is vanochtend naar Manchester gevlogen om daar geopereerd te worden en zal gaan revalideren in Oostenrijk. Hoe het daarna gaat lopen is afwachten.”

Door ziekte en schorsingen moet hoofdtrainer De Jong wat schuiven met zijn opstelling voor het duel van morgenavond. “Ogbeche was afgelopen week niet helemaal fit, de griep had hem te pakken. Barto gaat daarom in de punt beginnen. Hetzelfde geldt een beetje voor Mikhail (Rosheuvel red.). Al is die weer wat opgeknapt en zit dus wel bij de selectie. Daarnaast komt Mac-Intosch terug in de ploeg om de geschorste Vytas te vervangen.”

De oefenmeester uit Drachten liet weten uit te kijken naar het duel tegen PEC. “Zwolle is een prachtige ploeg om tegen te spelen. Ron (Jans red.) doet het geweldig met zijn jongens en ik verwacht ook dat het een leuke wedstrijd gaat worden. Hoe ik onze kansen inschat? Ik denk zeker dat er mogelijkheden liggen voor ons.”

De inschrijving voor het uitvak in het IJsseldeltastadion is inmiddels gesloten. Morgenavond zullen 200 supporters De Jong en zijn mannen vanaf 20.45 uur gaan steunen vanuit het uitvak.

Foto: www.dijksfotografie.com