058-2963300

Henk de Jong: “Prima trainingskamp en goede trainingsweek, we zijn er klaar voor”

15 januari 2016, 15:16

Na de winterse intermezzo gaat de bal dit weekend weer rollen in de Eredivisie. SC Cambuur begint morgenavond met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, de ploeg die na de winterstop onder leiding staat van Rob Maas.

Hoofdtrainer Henk de Jong ging met zijn mannen op trainingskamp naar Portugal en daar kijkt de oefenmeester met een goed gevoel op terug. “Ja, we hebben daar een prima week gehad. Het hotel, de sfeer in de ploeg, het niveau van trainen; alles was goed. Die lijn hebben we afgelopen week doorgetrokken en we staan er al met al gewoon goed op.”

SC Cambuur versterkte zich in de winterstop met twee ervaren verdedigers. Darryl Lachman (26) kwam op huurbasis over van Sheffield Wednesday en Tom Hiariej (27) van FC Groningen. De Jong: “Daar zijn we heel blij mee. Die jongens beschikken over veel verdedigende kwaliteiten, maar brengen ook ervaring met zich mee. Dat kunnen we goed gebruiken.”

Helemaal blessurevrij is de selectie niet, al valt het aantal blessures ten opzichte van de eerste seizoenshelft mee. “Xander (Houtkoop red.) houden we aan de kant. Hij heeft last van zijn lies, niks ernstigs, maar we gaan geen risico met hem nemen. Daarnaast is de langdurige blessure van Marlon (Pereira red.) bekend en ligt ook Calvin (Mac-Intosch red.) er nog uit. Dat kan ook zomaar nog eens twee maanden duren.”

Op bezoek in het Cambuur Stadion komt morgenavond met Vitesse de nummer vijf van de ranglijst en dat is geen gemakkelijke tegenstander, weet ook De Jong. “Vitesse heeft een uitstekende ploeg en hun wedstrijden zijn altijd leuk om naar te kijken. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteit en genoeg jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar desondanks liggen er zeker kansen voor ons. Ze staan niet bovenaan en hebben ook niet alles gewonnen. Net als elke ploeg hebben ze ook zwakke plekken en daar moeten we van profiteren.”

De aftrap van SC Cambuur tegen Vitesse is morgenavond om 18.30 uur. Voor alle tribunes zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier online of vanaf morgen 17.00 uur op het voormalige kassaplein.

Foto: www.dijksfotografie.com