058-2963300
Henk de Jong: “Profiteren van de kansen die er liggen”

Henk de Jong: “Profiteren van de kansen die er liggen”

20 augustus 2022, 12:11

Met het doelpuntloze maar bovenal meer dan prima gelijke spel op bezoek bij FC Utrecht nog vers in het geheugen werkte SC Cambuur deze week opnieuw toe naar een competitieduel op vreemde bodem. Maar liefst 307 kilometer leggen Henk de Jong en zijn manschappen vandaag af in de eigen spelersbus voor het treffen in Limburg met Fortuna Sittard. In de aanloop naar het eerste fluitsignaal in Sittard spraken we daarom zoals gebruikelijk met onze hoofdtrainer.

Op het wekelijkse persmoment verscheen allereerst de vraag hoe De Jong en zijn elftal zich zullen wapenen tegen de lange reis ten tonele. “We vertrekken lekker vroeg op de ochtend en zijn daardoor rond het middaguur al aanwezig in Limburg. En dat doen we bewust, want dan zitten we in de uren voor de aftrap niet lang meer in de bus en kunnen we voldoende rust pakken. En natuurlijk zullen we onderweg wel een keertje stoppen om de benen even te strekken.”

Wie in de voorbije vier dagen een blik over het veld van het stadion wierp, telde maar liefst 25 aanwezige spelers tijdens de trainingen. De Jong: “We hebben een nagenoeg fitte groep tot onze beschikking en ook Silvester van de Water heeft deze week weer bijna alles meegedaan. Maar, Silvester zal tegen Fortuna nog niet op de bank plaatsnemen.”

“Dat laatste heeft te maken met het advies van onze medische staf om geen risico’s met zijn inzetbaarheid te nemen. Het ziet er iedere dag beter uit, maar willen hem helemaal klaarstomen zodat hij echt topfit is. Laat voorop staan dat we niet kunnen wachten om hem aan de wedstrijdselectie toe te voegen, want Sylvester brengt ontzettend veel vuur en gif.”

Over naar de opponent van vanavond, Fortuna Sittard, dat met dezelfde elf in de basis als tegen FC Utrecht zal worden bestreden. De Jong: “We zullen het opnemen tegen een zeer geroutineerde en gevaarlijke ploeg, dat laatste met name vanuit vrije trappen en standaardsituaties. Daar zullen we enorm voor op onze hoede moeten zijn en daarnaast is het zaak om te profiteren van de kansen die er liggen. Als dat lukt, kunnen we aanspraak maken op een resultaat.”

Om 18.45 uur precies gaat de bal vanavond rollen in het diepe Zuiden bij het duel tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur en de leiding daarbij is in handen van scheidsrechter Bas Nijhuis. Vanuit het uitvak van het Fortuna Sittard Stadion zullen 125 geel-blauwen de formatie van Henk de Jong steunen. Voor de thuisblijvers en afwezigen in Sittard is de partij live te volgen via de tv (ESPN 1), radio (Omrop Fryslân) en het liveverslag op ons eigen Twitter-account.

Foto: www.dijksmedia.nl