058-2963300
Henk de Jong: “Revancheren ten opzichte van afgelopen weekend”

Henk de Jong: “Revancheren ten opzichte van afgelopen weekend”

22 september 2021, 15:02

Vanwege een midweekse speelronde in de Eredivisie staat SC Cambuur in een tijdsbestek van negen dagen maar liefst drie keer aan de aftrap van een competitietreffen. Na het bezoek aan Ajax is het morgenavond tijd voor de ontmoeting met Heracles Almelo en wacht komende zondag het treffen bij en tegen Sparta Rotterdam. Met het oog op de partij tegen de Almeloërs schoven we daarom eerder vandaag aan bij het gebruikelijke perspraatje van trainer Henk de Jong.

Logischerwijs werd de Drachtster oefenmeester allereerst gevraagd naar het gevoel dat is blijven hangen bij hem en zijn manschappen na de forse nederlaag tegen Ajax. De Jong: “Linksom of rechtsom, op Ajax staat momenteel geen maat en het was gewoon niet te houden afgelopen zaterdag. Ze steken in bloedvorm en halen een ontzettend hoog niveau, dat hebben we in de Champions League gezien en gisteravond ook weer (0-5 zege tegen Fortuna Sittard red.).”

“Wat dat betreft hebben we ze ook op een verkeerd moment getroffen en dat er dan wat kritiek komt op op onze spelopvatting is logisch, dat hoort er tegenwoordig bij. Maar ik blijf van mening dat vuil spel in de vorm van zware overtredingen maken ook geen oplossing was geweest. Daarmee hadden we onszelf bovendien in de vingers gesneden. Maar goed, we moeten het ook niet zwaarder maken dan het is. Morgen wacht Heracles en liggen er weer nieuwe kansen.”

In Heracles treft SC Cambuur een opponent die na de puike 3-2 zege op AZ van afgelopen zondag met vertrouwen afreist naar het Noorden. De Jong: “Dat was een knappe zege en zal ze zeker een boost hebben gegeven. Het is ook gewoon een goed voetballend team met veel kwaliteit in de selectie. We zullen de massale steun van de supporters nodig hebben morgenavond om weer in ons eigen ritme te komen. Daarbij komt dat we ons willen revancheren ten opzichte van afgelopen weekend.”

Bij de jacht op de drie punten morgenavond is het nog even gissen voor de hoofdtrainer wie hij wel en niet tot zijn beschikking heeft. “Erik Schouten en Maxim Gullit zijn er sowieso niet bij en wat betreft Marco Tol is het een kwestie van afwachten. Eerstgenoemde sluit hopelijk komende zondag weer aan. Daarnaast zit Roberts Uldriķis tegen Heracles voor de eerst bij de selectie en dat is niet alleen mooi voor ons team, maar ook voor hem persoonlijk. Hij wil namelijk ontzettend graag onderdeel uitmaken van de ploeg en zich laten gelden.”

SC Cambuur tegen Heracles Almelo wordt morgenavond om 18.45 uur in gang gebracht door scheidsrechter Alex Bos en is zoals gebruikelijk rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 1). Daarnaast doet Omrop Fryslân radioverslag en mis je via ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd) geen minuut van de verrichtingen in het Cambuur Stadion.

Foto: www.dijksmedia.nl