058-2963300
Henk de Jong: “Roda-uit is voor iedereen lastig”

Henk de Jong: “Roda-uit is voor iedereen lastig”

26 maart 2021, 14:04

Zelf met ruime marge winnen en twee directe concurrenten punten zien verspelen. Het was geen slechte week voor SC Cambuur, al is de weg naar de Oldehove nog steeds lang. Voor Henk de Jong en zijn mannen komt er een op papier allesbehalve makkelijk drieluik aan, waarvan zondag uit tegen Roda JC de eerste is.

“Dat is geen zeker geen makkelijke pot”, laat ook Henk de Jong desgevraagd weten op het wekelijkse persmoment. “Als je kijkt naar de selectie dan zit daar niet alleen veel kwaliteit in, maar ook veel ervaring. Ze dwingen hun tegenstanders tot het maken van keuzes en hebben zelf meerdere wapens waarmee ze kunnen toeslaan.”

Voor de geel-blauwen staat er morgenmiddag nog een laatste training op het programma, waarna er al ruim op tijd koers zal worden gezet richting het diepe zuiden. “Ja, dat bevalt ons goed. Zeker bij dit soort verre uitwedstrijden. Je hebt geen haast en kan dus in alle rust dingen doornemen en toewerken naar de wedstrijd. Bovendien ga je van een busreis van een paar uur niet beter spelen, dus het is mooi dat het zo kan.”

Dan door naar de ziekenboeg, waar het de laatste tijd aan de drukke kant was. Hoe staat het met de blessures? “Dat gaat gelukkig steeds beter. Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs hebben nog iets langer nodig, maar Issa Kallon zit wel weer bij de selectie. Daarnaast is Jarchinio Antonia nog op pad met de nationale selectie van Curaçao. Hij heeft het gisteravond overigens uitstekend gedaan met twee assists en een doelpunt.”

Van de voorgaande ontmoetingen tussen Roda JC en SC Cambuur kun je met gevoel voor understatement zeggen dat het zelden saai is, maar vooral ook dat het altijd lastige wedstrijden zijn. Vorig seizoen werd er namelijk pas voor de allereerste keer in de clubhistorie een competitieduel gewonnen op bezoek bij De Koempels. “Roda-uit is voor iedereen een lastige wedstrijd en dus ook voor ons. Wat voor duel het gaat worden? Dat zullen we moeten afwachten, maar zoals ik Jurgen Streppel ken zal hij willen voetballen en aanvallen. Zeker in eigen huis. Maar dat willen wij ook, dus ik hoop dat het een mooie open wedstrijd gaat worden.”

Zondagmiddag om 16.45 uur gaat scheidsrechter Blom fluiten voor het begin van de wedstrijd. Kijk live mee via ESPN, luister mee via Omrop Fryslan en Omroep LEO of lees mee via Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl