058-2963300
Henk de Jong: “Rustig blijven en scherper beginnen”

Henk de Jong: “Rustig blijven en scherper beginnen”

8 april 2021, 14:32

Met een druk paasweekend achter de rug gaat het opeens heel snel en staan er dit seizoen nog maar zes wedstrijden op de speelkalender. SC Cambuur deed met twee puike zeges uitstekende zaken en mag zich nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Met hoofdtrainer Henk de Jong werd op het wekelijkse persmoment ook nog even teruggeblikt op de ontmoeting van afgelopen maandag met Excelsior. Een wedstrijd met twee gezichten, erkent ook De Jong. “Misschien was de euforie na de overwinning op Volendam wel iets te groot. We begonnen in ieder geval slecht aan de wedstrijd en dat lag vooral aan onszelf. Aan de andere kant: het is ook wel weer heel knap als je na een slecht begin zo sterk eindigt en uiteindelijk nog met ruime cijfers wint.”

Dankzij de dubbele overwinning in het paasweekend en het morsen van punten door de concurrentie gaat de zon steeds feller schijnen boven het stadion. “Ja, wij zijn natuurlijk ook niet gek en we weten precies hoe het staat op de ranglijst. Daar kunnen we alleen nog niet zoveel mee en we moeten vooral rustig blijven nu. We hebben nog helemaal niks en als groep benaderen we het gewoon wedstrijd voor wedstrijd.”

Ondanks het volle programma is de selectie zonder kleerscheuren de beide wedstrijden doorgekomen en is er wat de ziekenboeg betreft vooral goed nieuws. “We gaan het met dezelfde groep doen morgenavond en de verwachting is dat in die week daarna Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs weer met de groep mee kunnen. Daarnaast is Robin Maulun ook weer goed op weg en verloopt zijn herstel voorspoedig.”

Met Jack de Gier treffen we morgenavond een oude bekende als hoofdtrainer van FC Den Bosch. Onder zijn leiding spelen de Bosschenaren met veel energie en lef. “Dat verwacht ik morgen ook weer. Ze spelen thuis, hebben niks te verliezen en De Gier kennende zullen ze willen aanvallen. Vind ook echt dat FC Den Bosch veel te laag staat voor het voetbal dat ze spelen en de spelers die ze hebben. We zullen een stuk scherper moeten beginnen dan afgelopen maandag.”

Morgenavond om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Stadion De Vliert voor de ontmoeting tussen FC Den Bosch en SC Cambuur. De wedstrijd is live te volgen via TV (ESPN), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl