058-2963300
Henk de Jong: “Situatie van Emmen vergelijkbaar met die van ons”

Henk de Jong: “Situatie van Emmen vergelijkbaar met die van ons”

22 februari 2024, 16:40

Het was vanochtend een waar gekkenhuis bij de verkoop van de laatste kaarten voor de Halve Finale en de rijen voor het Servicepunt stonden zelfs tot Café Cambuur aan toe. Voor de eerste selectie telt dit echter allemaal niet en ligt de focus vol op het duel van morgenavond tegen FC Emmen.

“Wij proberen ons daar inderdaad zoveel mogelijk voor af te sluiten”, zo geeft Henk de Jong desgevraagd antwoord op het vaste persmoment voor de wedstrijd. “Natuurlijk leeft het enorm en het is ook een hele speciale wedstrijd. Wat ik om me heen hoor gaat het echt waanzinnig worden. Maar wij moeten professioneel zijn en focussen ons volledig op het duel tegen morgen. Vergis je niet, de wedstrijd van morgen is weer hartstikke belangrijk.”

SC Cambuur gaat in ieder geval met een goed gevoel op naar Emmen, want afgelopen maandag werd er knap met 1-2 gewonnen in Breda. “Dat hebben de jongens gewoon heel goed gedaan. We hebben als team geknokt en voor elkaar gestreden. Dat weet je dat we altijd scoren en dat deden we ook nu weer twee keer.”

Met andermaal een dubbel programma zijn het drukke werken voor het vlaggenschip van SC Cambuur, maar wat blessures betreft is er voorlopig geen reden tot klagen. “We hebben natuurlijk met Gabi Caschili en Marcel Schaapman twee jongens die langer geblesseerd zijn, maar voor de rest staan we er goed voor. Agustin Anello is weer inzetbaar en ook Vito Wormgoor komt er echt aan. We hebben in alle linies concurrentie en dat is alleen maar goed.”

Tot slot door naar de tegenstander van morgenavond: FC Emmen. De ploeg van trainer en oude bekende Fred Grim staat momenteel op een twaalfde plek, met nog wel een wedstrijd te goed. “Denk dat de situatie van Emmen wel redelijk vergelijkbaar is met die van ons. Beide clubs zijn vorig jaar gedegradeerd en dan zijn de verwachtingen en de druk natuurlijk hoog. Dat neemt alleen niet weg dat ze echt een goede selectie hebben, er staat ons een lastige wedstrijd te wachten. Maar laat maar komen, we hebben er weer zin in.”

Stadion De Oude Meerdijk is morgen het decor van het duel tussen FC Emmen en SC Cambuur. De aftrap is om 20.00 uur en het uitvak is compleet uitverkocht.

Foto: www.dijksmedia.nl