058-2963300

Henk de Jong stapt op als hoofdtrainer van SC Cambuur

9 februari 2016, 12:07

Henk de Jong heeft vanochtend besloten zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur per direct neer te leggen. De oefenmeester vindt zichzelf naar eigen zeggen niet de juiste persoon om SC Cambuur de komende belangrijke maanden naar handhaving te loodsen.

Henk de Jong: “Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste.”

Algemeen Directeur Ard de Graaf: “Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom. ”

De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Henk de Jong maakte eind 2010 de overstap van Harkemase Boys naar SC Cambuur als assistent van Alfons Arts. In maart 2013 nam hij het roer als interim-trainer over en werd met SC Cambuur direct kampioen van de Jupiler League. Na een jaar als assistent van Dwight Lodeweges verbrak hij vorig seizoen als hoofdtrainer het puntenrecord van SC Cambuur in de Eredivisie.

Foto: www.dijksfotografie.com