058-2963300

Henk de Jong: “Tegen PSV hebben we niks te verliezen”

11 september 2015, 16:05

Na een vanwege interlandvoetbal Eredivisieloos weekend gaat de bal voor SC Cambuur morgenavond weer rollen. Op bezoek in Leeuwarden komt dan de regerend landskampioen; PSV.  

Hoofdtrainer Henk de Jong kijkt uit naar het duel van zaterdagavond. “Natuurlijk heb ik er zin in, is toch een prachtige wedstrijd om te mogen spelen? We hebben twee goede weken gehad met wat vrije dagen om de kop weer fris te maken, maar waarin we vooral ook veel op vastigheden en automatismen hebben getraind. Ik zie op de training steeds meer dingen terug waar je als trainer blij van wordt.”

Wat blessures betreft gaat de zon ook steeds meer schijnen in Leeuwarden, al is nog niet iedereen wedstrijdfit. “Vytas is weer volledig inzetbaar en ook Jack (Byrne red.) is goed bezig. Dat mannetje wil zo graag, maar we moeten verstandig zijn en hem rustig brengen. Hij heeft 4 maanden geen wedstrijd gespeeld, dus dan kun je geen risico’s nemen. Marlon (Pereira red.) en Marvin (Peersman red.) zijn ook herstellende, maar hebben nog even iets langer nodig. Voor de rest staan we er goed op.”

En dat betekent dat de technische staf na eerder gedwongen keuzes nu met een luxe probleem zit. “Ja, zo zou je het kunnen zeggen. Met name in de spits is het dringen geblazen. We hebben met ‘B’ (Ogebche red.), Martijn (Barto red.) en Valmir (Berisha red.) drie jongens die allemaal fantastisch trainen en enorm gretig zijn. Ook in het centrum van de verdediging en op het middenveld moeten we kiezen, maar dat is voor een trainer alleen maar lekker.”

De statistieken voor zaterdag zijn allerminst in het voordeel van SC Cambuur. Sterker nog; van de vijftien ontmoetingen werd niet één keer gewonnen van de Eindhovenaren. “Het wordt wel eens tijd om daar verandering in te brengen. En waarom zou dat zaterdag niet kunnen? PSV heeft een geweldige ploeg met fantastische spelers, maar wij gaan er zoals altijd vol voor en hebben niks te verliezen.”

SC Cambuur – PSV wordt morgenavond om 20.45 uur afgetrapt in het Cambuur Stadion. Voor de Oost-, Zuid- en West-tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop of bij de administratie van het stadion.

Foto: www.dijksfotografie.com