058-2963300
Henk de Jong: “Toewerken naar zoveel mogelijk vastigheden in het elftal”

Henk de Jong: “Toewerken naar zoveel mogelijk vastigheden in het elftal”

16 september 2022, 15:44

De eerste interlandperiode van het seizoen 2022/2023 is in aantocht, maar voor het zover is wordt er in de Eredivisie nog één speelronde afgewerkt. Daarin staat voor SC Cambuur dit weekend het bezoek aan de competitiegenoot met eveneens de geel-blauwe clubkleuren te wachten: RKC Waalwijk. Naar goed gebruik blikken we met onze hoofdtrainer Henk de Jong vooruit op het treffen met een directe concurrent in de strijd om rechtstreekse handhaving.  

Zoals zo vaak werd het wekelijkse persmoment afgetrapt met de vraag wat de status van de geblesseerden is en of er verder ook spelers afwezig zijn. De oefenmeester daarover: “Laat ik beginnen met het goede nieuws en dat is dat Leon Bergsma er weer bij is morgen. Daarnaast keert Jamie Jacobs terug van zijn twee duels schorsing en de kans dat beide zullen spelen is aanzienlijk. We willen namelijk toewerken naar zoveel mogelijk vastigheden in het elftal.”

“Daartegenover staat dat Roberts Uldrikis er niet bij is vanwege een blessure. Voor ons als team en voor hem persoonlijk erg vervelend, want Roberts is ook weer opgeroepen voor zijn land. We laten Roberts echter wel afreizen naar Letland, zodat hij daar kan werken aan zijn herstel en zijn landgenoten kan steunen tijdens twee belangrijke interlands. Verder is ook Robin Maulun op de weg terug en we hebben goede hoop dat hij tegen PSV weer inzetbaar is.”

Ook de voorbije speelronde, waarin de geel-blauwen verloren van FC Groningen (0-1), kwam nog even ter sprake. De Jong: “Het was niet goed en het is zonde dat we de kansen die er met name aan de bal lagen niet hebben weten te benutten. Maar ook moeten we eerlijk zijn en concluderen dat het duel eigenlijk geen winnaar verdiende. Het zure gevoel is echter inmiddels weer verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor motivatie om ons te verbeteren.”

“Te beginnen morgen tegen RKC, een listige ploeg die meerdere systemen kan spelen en hier ook tussen kan switchen gedurende negentig minuten. We hebben dan ook de nodige beelden bekeken in de afgelopen dagen en daarbij ook de spelers laten meedenken in hoe we ze kunnen bestrijden. Ik verwacht dat het zeker geen makkelijke wedstrijd wordt, maar zoals altijd liggen er ook voldoende kansen om de drie punten uit het vuur te slepen.”

Het treffen tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 20.00 uur in gang gefloten door scheidsrechter Sander van der Eijk. Vanuit het uitvak van het Mandemakers Stadion zullen exact 314 SCC-ers de Leeuwarders naar de overwinning schreeuwen. Voor de thuisblijvers en afwezigen in het verre Brabant is de ontmoeting live te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslan en via ons eigen Twitter-kanaal.

Foto: www.dijksmedia.nl