058-2963300
Henk de Jong: “Tot de winterstop nog een aantal keer volop knallen”

Henk de Jong: “Tot de winterstop nog een aantal keer volop knallen”

23 november 2023, 15:13

Hoewel Sportclub Cambuur afgelopen zondag in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade niet de volle buit wist te veroveren, konden de geel-blauwen prima leven met het 1-1 gelijke spel. Door de remise tegen de nummer twee van de KKD bleef de Leeuwarder voetbaltrots namelijk voor het vijfde competitieduel op rij ongeslagen en die goede reeks hoopt het op bezoek bij VVV-Venlo komend weekend voort te zetten. Hoofdtrainer Henk De Jong kijkt alvast vooruit op dat treffen.

Het wekelijkse gesprek van de oefenmeester met de vaste vertegenwoordigers van de regionale pers werd zoals altijd afgetrapt met een terugblik op het voorgaande competitieduel. De Jong daarover: “We hebben ons goed staande weten te houden tegen een sterke tegenstander als Roda JC Kerkrade en blijven daardoor mooi meedraaien in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Mede gezien het feit dat we het daarbij moesten stellen zonder twee internationals.”

“En hoewel we zeer blij waren met de ploeg die we zondag tot onze beschikking hadden is het natuurlijk wel erg prettig dat Roberts (Uldrikis red.) en Sekou (Sylla red.) er morgen weer bij zijn. Overigens wil ik wel weer graag een compliment uitdelen aan de talenten die vanuit Onder 21 aansluiten bij de selectie tijdens trainingen en wedstrijden en ook zeker op de deur kloppen. Dat heb ik in al die jaren dat ik hier trainer ben hier nog niet eerder meegemaakt.”

Met de terugkeer van Roberts Uldrikis en Sekou Sylla in de groep kan De Jong tijdens de wedstrijd bij en tegen nummer zeven VVV-Venlo rekenen op een volledig fitte selectie. “Roberts en Sekou hebben beide twee interlands met Letland en Guinee in de benen, maar zijn ondanks dat ze pas net weer in Leeuwarden zijn gewoon inzetbaar morgen. Gelukkig is er op de heenreis naar Limburg voldoende tijd om met het tweetal de nodige beelden te bekijken.”

“We gaan namelijk vroeg die kant op, aangezien we weer een behoorlijk reis voor de boeg hebben. Wat we weten over VVV-Venlo? Dat het een ploeg is met Rick Kruys als een kundige trainer en onder zijn leiding ook goed voetbal speelt en dat graag vooruit doet. Daardoor liggen er voor ons ook weer kansen om toe te slaan en daar hebben we natuurlijk een plan voor bedacht. Met nog een paar wedstrijden te gaan tot de winterstop willen we nog een aantal keer volop knallen.”

De ontmoeting tussen VVV-Venlo en SC Cambuur wordt morgen om klokslag 20.00 uur afgetrapt en vanuit het uitvak in Stadion De Koel zullen precies honderd SCC-ers de geel-blauwen steunen. Voor de afwezigen in Limburg is de wedstrijd (rechtstreeks) te volgen via het schakelkanaal van ESPN, het radioverslag van Omrop Fryslân en/of Omroep Leeuwarden en op onze eigen officiële social media kanalen, waaronder het verslag op ons X-account (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl