058-2963300
Henk de Jong: “Uit net zo goed en stabiel worden als thuis”

Henk de Jong: “Uit net zo goed en stabiel worden als thuis”

24 oktober 2019, 15:07

Na de opnieuw klinkende zege in eigen huis staat er morgenavond weer een uitwedstrijd op het programma voor SC Cambuur. De trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie gaat dan de degens kruisen met het Jong FC Utrecht van trainer René Hake.

In de aanloop naar dit duel was het puzzelen voor Henk de Jong, want achterin zijn er de nodige personele problemen. De Jong: “We hebben inderdaad te maken met een aantal blessures. Onze aanvoerder Erik Schouten kan niet spelen, daar gaan we geen risico mee nemen, en gister viel Sven Nieuwpoort ook uit op de training. Dat lijkt niet heel ernstig, maar we gaan er wel vanuit dat we hem 2 weken kwijt zijn.”

“Maar gelukkig hebben we een goede selectie en staat er gewoon weer iemand klaar”, vervolgt de oefenmeester. “Kellian van der Kaap kan daar hartstikke goed spelen en is er klaar voor. Elke ploeg heeft zo nu en dan met blessures te maken, daar gaan we ons voor de rest niet druk om maken.”

SC Cambuur mag zichzelf koploper van de Eerste Divisie noemen en dat is toch wel bijzonder, vindt ook De Jong. “Het is niet zo dat we daar dagelijks mee bezig zijn, maar het maakt je natuurlijk wel trots. Maar waar ik misschien nog wel meer trots op ben is dat er weer leven in de club zit en het stadion steeds voller raakt. Dat is prachtig om te zien.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond: Jong FC Utrecht. Die ploeg staat tot ieders verrassing op een knappe zesde plek. “Ze doen het uitstekend, René Hake heeft het goed op de rit. Het gaat morgen een hele lastige wedstrijd worden tegen een fris elftal waar ook NAC en De Graafschap niet van wisten te winnen. Maar wij moeten ook nu ons eigen spel spelen en zorgen dat we in uitwedstrijden net zo goed en stabiel worden als in thuiswedstrijden.”

De aftrap van het duel tussen Jong FC Utrecht en SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen via Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en ons eigen Twitter-account.

Foto: Soccrates Images