058-2963300
Henk de Jong: “Voetballen waar het kan, maar niet ten koste van alles”

Henk de Jong: “Voetballen waar het kan, maar niet ten koste van alles”

2 september 2022, 15:19

Na de knappe pot in eigen huis tegen AZ Alkmaar wacht morgenmiddag de op papier misschien wel lastigste uitwedstrijd van het seizoen. De mannen van Henk de Jong zijn dan namelijk te gast in de Johan Cruijff ArenA om het op te nemen tegen landskampioen Ajax. Met onze hoofdtrainer blikken we alvast vooruit op dit fraaie affiche en keken we ook nog even terug op de afgelopen transferperiode.

SC Cambuur was nog behoorlijk actief op Deadline Day en met de komst van Daniël van Kaam en Felix Mambimbi kunnen we spreken van een geslaagde dag, vindt ook De Jong. “We hebben een mooie selectie staan, ben echt heel tevreden met de jongens die we hebben. De complimenten daarvoor moeten zeker ook naar Ard, Gerald, Foeke en ook Marco van der Heide, die met zijn scoutingsbedrijf is aangesloten.”

“Of we de nieuwe aanwinsten meteen in actie gaan zien? Dat is zeker niet uitgesloten. Daniël kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten en daar hebben we te maken met een blessure (Robin Maulun, red.) en een schorsing (Jamie Jacobs, red.). Ook Felix zit morgen bij de wedstrijdselectie, maar die heeft pas één keer met de groep meegetraind, dus dat zal hooguit als invaller zijn.”

Vorig seizoen ging SC Cambuur met ruime cijfers onderuit in de hoofdstad en dat is natuurlijk een goede motivatie om het dit jaar beter te doen. “Dat is zeker het streven, maar het is niet zo dat we in de groep nog heel erg met die wedstrijd bezig zijn. Bij de nieuwe spelers speelt dat al helemaal niet en het is duidelijk we het beter moeten doen dan vorig jaar.”

Hoe de geel-blauwen dat precies gaat doen laat de oefenmeester nog even in het midden, al licht hij wel een tipje van de sluier op. “Ajax heeft voor dik twintig keer onze totale begroting verkocht deze zomer, dus de verhoudingen zijn duidelijk. We hebben ook op basis van andere wedstrijden van Ajax een eigen plan gemaakt en dat zal zeker iets anders zijn dan vorig jaar. We willen zoals altijd voetballen waar het kan, maar zeker niet ten koste van alles.”

Morgenmiddag om 16.30 uur wordt het duel tussen AFC Ajax en SC Cambuur afgetrapt. Via de televisie (ESPN), radio (Omrop Fryslan) en/of Twitter (@SCCambuurLwd) kun je de wedstrijd live volgen.

Foto: www.dijksmedia.nl