058-2963300
Henk de Jong: “Volledige scherpte van elkaar blijven eisen”

Henk de Jong: “Volledige scherpte van elkaar blijven eisen”

10 september 2020, 17:21

Na de zevenklapper van afgelopen weekend in Maastricht waren er veel lachende gezichten te zien deze week op de trainingen in het Cambuur Stadion. Terecht natuurlijk na zo’n puike uitslag in een lastige uitwedstrijd, maar toch waakt hoofdtrainer Henk de Jong voor al te veel optimisme.

“Het is één van de grootste uitoverwinningen uit de clubhistorie, dus dat zegt wel wat”, zo begint De Jong zijn vaste perspraatje op de dag voor de wedstrijd. “Maar we moeten volledige scherpte van elkaar blijven eisen en niet verslappen. Tegen MVV hebben we toch nog wel een aantal kansen weggegeven, dus er is ook geen enkele reden om naast de schoenen te gaan lopen.”

Veel zal er niet veranderen in de selectie en opstelling van SC Cambuur voor het duel van morgenavond tegen Go Ahead Eagles. “Nee, we hebben geen reden om iets heel anders te gaan doen. Wel hebben we op verschillende scenario’s getraind deze week. Go Ahead Eagles heeft alles achter gesloten deuren gedaan, dus ze zullen iets bedacht hebben. Dat is alleen maar mooi en weer een nieuwe uitdaging voor ons.”

In de afgelopen weken had SC Cambuur niet met enorm veel blessures te maken, maar het was wel vervelend dat het allemaal spelers uit één linie betrof. “Ja, dat is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig komen er weer wat jongens terug en hopen we dat er bij de volgende wedstrijd weer wat verdedigers aan kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie. Het gaat wat dat betreft de goede kant op.”

Voor de voetbalromantici blijft het een fraai en klassiek affiche: SC Cambuur – Go Ahead Eagles. Ook de Drachtster oefenmeester kijkt uit naar het duel. “Het zijn altijd wedstrijden met veel lading, ook door de sfeer in het stadion. Dat zal morgen door de corona-maatregelen iets anders zijn, maar we hebben er absoluut zin in. Het gaat een lastige pot worden tegen een goede tegenstander en waarschijnlijk kleine ruimtes.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles is morgenavond om 21.00 uur en er zijn geen kaarten meer beschikbaar. Het duel is nog wel live te volgen via TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: ProShots