058-2963300
Henk de Jong: “Voor eigen supporters spelen geeft ons zoveel extra kracht”

Henk de Jong: “Voor eigen supporters spelen geeft ons zoveel extra kracht”

1 oktober 2021, 16:42

De herfstperiode is definitief aangebroken in ons land, maar boven het Cambuur Stadion schijnt in figuurlijke zin de zon juist nog altijd volop. Met twaalf punten uit de laatste vijf optredens steekt SC Cambuur momenteel in een prima vorm en is de zevende positie op de ranglijst het gevolg. Deze lijn hopen de geel-blauwen komende zondag door te trekken, wanneer AZ op bezoek komt in Leeuwarden. De hoogste tijd voor de vooruitblik met onze hoofdtrainer Henk de Jong.

In de Alkmaarders treft het keurkorps van de Drachtster oefenmeester een ploeg die het afgelopen seizoen op het derde stek in de Eredivisie eindigde, maar het seizoen vooralsnog niet in de buurt is gekomen van de bovenste regionen. “Maar dat wil niet zeggen dat het een eenvoudig karwei gaat worden. Integendeel, AZ heeft een goede ploeg met veel kwaliteit en ze zullen zeker voor vuurwerk gaan zorgen zondag. Dat beseffen we ons maar al te goed.”

“Maar, natuurlijk liggen er voor ons ook weer de nodige kansen om een resultaat neer te zetten zondag. Kansen zijn er altijd en zeker met de manier van onze voetballen heb ik er vertrouwen in dat we AZ het vuur aan de schenen kunnen leggen. We zijn voor niemand bang en gaan met de steun van eindelijk weer een uitverkocht Cambuur Stadion er hopelijk wederom een mooie middag van maken.”

 Over het spelen van wedstrijden in de eigen Leeuwarder voetbalarena is De Jong sowieso niet anders dan enthousiast. “Voor eigen supporters spelen geeft ons zoveel extra kracht en is voor de tegenstanders die op bezoek echt imponerend te noemen. We hebben de steun ook nodig en ik ben blij dat de mensen op de tribunes onze manier van voetballen kunnen waarderen en herkennen. En natuurlijk laten ze het ook weten als het niet goed gaat.”

Tot besluit was er positief nieuws te melden door de trainer over de inzetbaarheid van zijn aanvoerder. “Erik (Schouten red.) is topfit en de kans is groot dat hij zondag van meet af aan in de basis staat. Daarnaast verwacht ik dat Roberts Uldriķis zondag fit genoeg is om voor de eerste maal op de bank plaats te nemen. Daarentegen heeft Jamie Jacobs nog te veel last van zijn enkel, waardoor hij het duel met zijn oude club helaas moet laten schieten.”

SC Cambuur – AZ wordt zondagmiddag om 14.30 uur in gang gefloten door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zal worden bijgewoond door een tot aan de nok toe gevuld Cambuur Stadion! Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen via ESPN 1, het radioverslag van Omrop Fryslan en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl