058-2963300
Henk de Jong: “Voor ons is het de wedstrijd van de eeuw”

Henk de Jong: “Voor ons is het de wedstrijd van de eeuw”

26 februari 2024, 16:33

Een drukte van belang vandaag bij het persmoment voorafgaand aan de Halve Finale van morgen. Naast de vaste volgers van de media waren ook onder meer ESPN en NOS van de partij en dus was het een hectische dag voor onze hoofdtrainer Henk de Jong.

“Ja, maar dat is toch prachtig?! Het is geweldig om te zien hoe deze wedstrijd en leeft en die media-aandacht is alleen maar goed voor de club. Gister waren er ook nog eens dik duizend supporters aanwezig bij de training, dat was fantastisch. Of dit de grootste wedstrijd is die ik ooit heb gespeeld? Hij komt zeker in het rijtje met De Derby’s en kampioenswedstrijden.”

SC Cambuur kende afgelopen vrijdag een slechte generale op bezoek bij FC Emmen, maar de oefenmeester denkt niet dat die wedstrijd nog van invloed gaat zijn. “Nee, dat hebben we zaterdag direct achter ons gelaten. De wedstrijd zelf was gewoon slecht en onze voorbereiding door het defect aan de bus nog slechter. De KNVB wilde niet meewerken aan het uitstellen van de wedstrijd en dat heeft niet geholpen, maar het mag voor ons geen excuus zijn. Het moet beter.”

Met N.E.C. komt de huidige nummer zeven van de Eredivisie op bezoek in Leeuwarden en De Jong is onder de indruk van de Nijmegenaren. “Als ik puur naar het voetbal kijk dan vind ik het na PSV en Feyenoord momenteel de best voetballende ploeg van Nederland. Zo goed vind ik ze echt en over de individuele klasse die ze in alle linies hebben hoeven we het niet eens te hebben. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal.”

De Halve Finale van de TOTO KNVB Beker. Dan weet je één ding zeker; de Cambuur-supporters worden gek. “Dit gaat echt iets worden qua sfeer hoor. Heb begrepen dat er een aantal unieke dingen worden georganiseerd en de sfeeracties groter gaan zijn dan ooit. Voor ons is dit de wedstrijd van de eeuw en dat moeten we morgen ook op het veld laten zien.”

De aftrap van de Halve Finale is morgenavond om 20.00 uur. Het Cambuur Stadion is tot de laatste stoel uitverkocht, maar thuisblijvers kunnen nog wel terecht bij ESPN (TV), Omrop Fryslan (radio), Omroep Leeuwarden (radio) of ons officiële X-account.

Foto: www.dijksmedia.nl