058-2963300
Henk de Jong: “Vooraf blind getekend voor negen uit zes”

Henk de Jong: “Vooraf blind getekend voor negen uit zes”

25 september 2021, 8:36

Pakweg een half etmaal na de puike 2-1 overwinning op Heracles Almelo werden de pijlen in het Cambuur Stadion alweer gericht op de volgende ontmoeting in competitieverband. Op Het Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen neemt SC Cambuur het namelijk morgenmiddag vanaf 12.15 uur op tegen directe concurrent Sparta en dus werden er door de vaste vertegenwoordigers van de pers weer de nodige vragen voorgeschoteld aan trainer Henk de Jong.

Het persmoment werd logischerwijs afgetrapt met een terugblik op het voorgaande competitieduel, in dit geval het treffen met de Almeloërs. “Ik kan niet anders dan de complimenten geven aan mijn jongens voor de zege op Heracles. Met de zeperd van vorig weekend op bezoek bij Ajax in het achterhoofd is dit een hele knappe prestatie, zeker omdat Heracles een ploeg is die qua fysiek en intensiteit enorm sterk is. Dat blijkt ook uit de data die we tot onze beschikking hebben gekregen.”

“Natuurlijk waren we zo nu en dan niet onfortuinlijk bij de afronding van Heracles, maar dat doet niets af aan het behaalde resultaat. Daarnaast is het besef aanwezig dat er nog ruimte is voor verbetering, zowel verdedigend als aanvallend, maar voor nu kan ik niet anders dan trots zijn. Ik denk dat weinig mensen hadden verwacht dat we nu al zo ver zijn en kijkend naar de opponenten die we hebben getroffen had ik blind getekend voor negen punten uit de eerste zes wedstrijden.”

Voor wat de personele bezetting betreft is SC Cambuur op het eerste gezicht ongeschonden uit de strijd met Heracles gekomen. De Jong: “We moeten nog wel een kleine slag om de arm houden, omdat iedereen nog volop in het herstel zit. Ook heb ik goede hoop op een spoedige terugkeer van zowel Marco Tol als Maxim Gullit. Erik Schouten is er daarnaast zondag nog niet bij, het risico op forceren is simpelweg te groot. Doen we dat wel, dan kan het zomaar zijn dat we hem zes weken kwijt zijn.”

Dan over naar de tegenstander van dit weekend, die tot op heden wisselende resultaten behaalde in competitieverband. “Dat klopt, maar pas op, Sparta is een ploeg met veel individuele kwaliteiten in de as van het veld en een ploeg die een wedstrijd binnen luttele momenten kunnen beslissen. Daarbij komt dat Henk Fraser een prima trainer is die zijn zaken altijd goed voor elkaar heeft. Het wordt wederom een interessante en uitdagende wedstrijd voor ons.”

Zoals reeds benoemd is Sparta Rotterdam – SC Cambuur morgenmiddag de lunchwedstrijd van de Eredivisiezondag. Via de tv (ESPN 2), de radio (Omrop Fryslân) en ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd) zijn alle verrichtingen in Zuid-Holland van minuut tot minuut rechtstreeks te volgen. In het uitvak van Het Kasteel zullen 348 SCC-ers de elf op het veld van de nodige (vocale) steun voorzien.

Foto: www.dijksmedia.nl